Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ievēlēs četru Saeimas komisiju vadītājus

Četrās Saeimas pastāvīgajās komisijās vadību ievēlēs piektdien, savukārt Publisko izdevumu un revīzijas komisijā – nākamotrdien, aģentūra BNS uzzināja Saeimā.

Piektdien paredzēts ievēlēt Pieprasījumu, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu, Nacionālās drošības un Pilsonības likuma izpildes komisijas vadību. Pārējo komisiju vadība ievēlēta ceturtdien, kad arī apstiprināja jaunievēlētos deputātus visās Saeimas komisijās.

Nacionālās drošības komisijā darbosies pa vienam pārstāvim no katras frakcijas – Valdis Zatlers (Zatlera Reformu partija, ZRP), Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība, NA), Dzintars Zaķis ("Vienotība"), Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) un Jānis Urbanovičs ("Saskaņas centrs", SC).

Uz šīs komisijas vadību pretendē Zatlers.

Pieprasījumu komisijā būs 19 deputātu – Inese Laizāne un Vineta Poriņa no NA, Uldis Augulis, Augusts Brigmanis un Rihards Eigims no ZZS, Jānis Ādamsons, Igors Meļņikovs, Mihails Zemļinskis, Andrejs Elksniņš, Sergejs Potapkins un Ivars Zariņš no SC, Jānis Reirs, Inguna Rībena, Artis Pabriks un Ilma Čepāne no "Vienotības", Inga Bite, Edmunds Sprūdžs un Juris Viļums no ZRP, kā arī pie frakcijām nepiederošais Klāvs Olšteins.

Šo komisiju varētu vadīt Pabriks, kurš gan, visticamāk, turpinās darbu aizsardzības ministra amatā, līdz ar to viņa vietā tiks virzīts Ojārs Ēriks Kalniņš ("Vienotība").

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā darbosies Andris Vilks un Dzintars Ābiķis no "Vienotības", Inga Bite no ZRP, Ināra Mūrniece un Ilmārs Latkovskis no NA, kā arī Augusts Brigmanis no ZZS, Boriss Cilevičs, Vladimirs Nikonovs un Aleksandrs Jakimovs no SC.

Par komisijas vadītāju iecerēts apstiprināt Mūrnieci.

Pilsonības izpildes komisijā būs 16 deputātu – Ilmārs Latkovskis un Ināra Mūrniece no NA, Jānis Dūklavs un Ingmārs Līdaka no ZZS, Aleksandrs Jakimovs, Vladimirs Nikonovs, Artūrs Rubiks, Irina Cvetkova, Vladimirs Reskājs un Ivans Ribakovs no SC, Ina Druviete, Ainars Latkovskis un Dzintars Ābiķis no "Vienotības", Valdis Liepiņš un Romualds Ražuks no ZRP, kā arī neatkarīgais deputāts Jānis Upenieks.

Šīs komisijas vadību paredzēts uzticēt Ilmāram Latkovskim.

Šajā komisijā topošajai koalīcijai un opozīcijai ir vienāds balsu skaits – astoņi.

Savukārt Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītāju apstiprinās tikai nākamotrdien, un šim amatam tiks virzīta neatkarīgā deputāte Elīna Siliņa, kura pameta ZRP.

Šajā komisijā darbosies kopumā 19 deputātu – Einārs Cilinskis, Dāvis Stalts un Romāns Naudiņš no NA, Jānis Lāčplēsis, Aleksejs Loskutovs, Andris Vilks un Valdis Dombrovskis no "Vienotības", Vjačeslavs Dombrovskis, Jānis Ozoliņš un Inga Vanaga no ZRP, Aija Barča un Andris Bērziņš no ZZS, Ņikita Ņikiforovs, Raimonds Rubiks, Aleksandrs Sakovskis, Jānis Tutins, Marjana Ivanova-Jevsejeva un Jeļena Lazareva no SC.