Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pieprasījumu komisijas vadītāja amatā ievēlē Pabriku

Saeimas Pieprasījumu komisijas vadītāja amatā piektdien ievēlēts Artis Pabriks ("Vienotība"), kuru gan nākamnedēļ plāno apstiprināt aizsardzības ministra amatā.

Par Pabriku balsoja 17 deputāti, bet pats Pabriks balsojumā atturējās. Par komisijas vadītāja vietnieku ievēlēja Juri Viļumu no Zatlera Reformu partijas (ZRP). Viļumu balsoja 11 deputāti, bet septiņi parlamentārieši atturējās. Savukārt komisijas sekretārs būs pie frakcijām nepiederošais Klāvs Olšteins, kurš Saeimā ievēlēts no ZRP saraksta, bet dienu pirms Saeimas pirmās sēdes pameta ZRP. Olšteins saņēma desmit deputātu atbalstu.

Ja Pabriku apstiprinās aizsardzības ministra amatā, viņa vietā, visticamāk, tiks virzīts Ojārs Ēriks Kalniņš ("Vienotība"). Ja viņu apstiprinās par komisijas vadītāju, Kalniņam būs jāizvēlas, kuru komisiju - Ārlietu vai Eiropas lietu - pamest, jo viens deputāts nevar strādāt vairāk kā divās pastāvīgajās Saeimas komisijās. Kalniņš aģentūrai BNS atzina, ka tādā gadījumā labāk izvēlēsies palikt Ārlietu komisijā.

Pieprasījumu komisijā strādās 19 deputāti – Inese Laizāne un Vineta Poriņa no Nacionālās apvienības, Uldis Augulis, Augusts Brigmanis un Rihards Eigims no Zaļo un zemnieku savienības, Jānis Ādamsons, Igors Meļņikovs, Mihails Zemļinskis, Andrejs Elksniņš, Sergejs Potapkins un Ivars Zariņš no "Saskaņas centra", Jānis Reirs, Inguna Rībena, Artis Pabriks un Ilma Čepāne no "Vienotības", Inga Bite, Edmunds Sprūdžs un Juris Viļums no Zatlera Reformu partijas, kā arī pie frakcijām nepiederošais Klāvs Olšteins.

Uz komisijas sēdi nebija ieradies Rihards Eigims.

Šī ir viena no trim visplašāk pārstāvētajām Saeimas komisijām jaunajā sasaukumā.

Pēdējos trīs Saeimas sasaukumus Pieprasījumu komisiju vadīja Brigmanis.