Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā erotiskās masāžas salona kabīnēs, iespējams, filmēti klienti

Rīgas pašvaldības policija piektdienas naktī reidā kādā masāžas salonā pilsētas centrā konstatējusi, ka salonā piedāvā ne tikai reklamēto klasisko masāžu, bet ir iespējami arī erotiski pakalpojumi.

Turklāt konstatēts, ka pie masāžas salona ieejas, priekštelpā un, iespējams, arī masāžas kabīnēs pakalpojuma sniegšanas laikā tiek veikta videonovērošana.

Rīgas pašvaldības policija aģentūru BNS informēja, ka masāžas salonā Lāčplēša ielā policija konstatēja, ka salonā piedāvā ne tikai reklamēto klasisko masāžu, bet ir iespējami arī erotiski pakalpojumi, par ko paredzēta atbildība. Sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu neievērošanu.

Masāžas salonā konstatēti arī daudzi citi pārkāpumi, par kuriem sākta lietvedība – sastādīti apskates akti par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu un autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem.

Sāktās lietvedības ietvaros atsavināts dators, kurā arī instalētas, iespējams, nelegālas datorprogrammas.

Policija ieguvusi paskaidrojumus gan no salona darbiniekiem, gan viena klienta, kurš atzina, ka salonā lietošanai iespējams iegādāties alkoholiskos dzērienus, kuru tirgošanai nepieciešamās licences, par ko pārliecinājās policija, konkrētajai iestādei nav.

Pierādījumu bāzei atsavināta iesākta konjaka pudele, kas atradās pie salona administratores.

Reidā veikti foto, video un audio ieraksti, kas turpmākajā lietvedības nodrošināšanā tiks izmantoti pierādījumu bāzes nostiprināšanai.