Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimā uz Nacionālās drošības komisijas pirmo sēdi atnāk tikai Zatlers

Uz Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) pirmo sēdi piektdien, kurā bija paredzētas vadības vēlēšanas, bija ieradies tikai eksprezidents Valdis Zatlers (Zatlera Reformu partija).

Komisijas deputāti Gaidis Bērziņš un Dzintars Zaķis ir informējuši Saeimas sekretāru par nespēju ierasties uz komisijas sēdi, taču pārējie deputāti nav informējuši, kādēļ nevar ierasties uz pirmo sēdi. Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs pastāstīja, ka NDK uz pirmo sēdi sanāks otrdien plkst.10.45.

Zatlers, kuru iecerēts apstiprināt par komisijas vadītāju, kolēģu neierašanos nekomentēja. Viņš norādīja, ka amats neesot galvenais un sēde notiks nākamotrdien. Runājot par pirmajiem uzdevumiem, ja tiks ievēlēts par komisijas vadītāju, Zatlers aģentūrai BNS sacīja, ka iepazīsies ar aktualitātēm nacionālās drošības jomā, īpaši ar notikumiem pagājušajos trijos mēnešos. Zatlers kā prezidents vadīja Nacionālās drošības padomi (NDP). Ja viņu ievēlēs par NDK vadītāju, Zatlers piedalīsies arī NDP sanāksmēs.

Uz jautājumu, vai kā NDK vadītājs viņš iepazīsies arī ar tā dēvēto oligarhu lietu, Zatlers atbildēja, ka to pārrunās ar komisijas deputātiem. "Darbu sāksim uzreiz, jo par nacionālās drošības jautājumiem ir jārūpējas ikdienā," atzina eksprezidents.

Nacionālās drošības komisijā darbosies pa vienam pārstāvim no katras frakcijas ‒ Zatlers, Dzintars Zaķis ("Vienotība"), Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība), Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) un Jānis Urbanovičs ("Saskaņas centrs").