Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policijai joprojām divas versijas nošautā uzņēmēja Stūraiņa lietā

Valsts policijai joprojām ir divas versijas 2009.gada pavasarī pārdrošā uzbrukumā Jūrmalas centrā nošautā Vjačeslava Stūraiņa lietā.

Kriminālprocesa ietvaros ir veiktas visas neatliekamās izmeklēšanas darbības, ir pabeigtas arī noteiktās ekspertīzes. Izmeklēšanā ir izvirzītas divas pamatversijas ‒ slepkavība ir izdarīta personisko motīvu dēļ, un tā varētu būt saistīta ar viņa uzņēmējdarbību, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs netiek izpausta, un izmeklēšana turpinās. Policijā arī neatklāja, vai lietā ir aizdomās turētie un vai vispār lietā kāds bijis aizturēts.

2009.gada aprīļa vidū Jūrmalā, Majoros, gaišā dienas laikā uz ielas "Porsche Cayenne" nošauts iepriekš tiesāts uzņēmējs. Šāvējs atradies zilā "Mazda 323" automašīnā ar Lietuvas valsts numura zīmi "BMX 185".

Šī numura zīme Lietuvā esot noņemta no uzskaites. Automašīna vēlāk atrasta, kā arī netālu no auto atrasts iespējamais slepkavības ierocis. Uzbrukuma brīdī nu jau nogalinātā automašīnā atradās vēl kāds vīrietis, kurš nav cietis.

Laikraksts "Diena" vēstīja, ka brīdī, kad apvidus mašīna apstājusies pie sarkanā luksofora signāla, pavēries blakus braucošās pavecās automašīnas logs un atskanējuši pieci līdz deviņi automāta šāvieni. Vairākas lodes izgājušas cauri mašīnai un ietriekušās mājas Jomas ielā 28 sienā un logos, tikai laimīgas nejaušības dēļ neskarot vēl kādu cilvēku.

Tajā pašā mēnesī Krievijā nogalināts Stūraiņa biznesa partneris Sergejs Nesteruks, kurš bijis atceļā no nošautā biedra bērēm Rīgā, iepriekš ziņoja laikraksts "Telegraf".

Nesteruks nošauts uz Rīgas‒Maskavas šosejas brīdī, kad atradās savā "Mercedes" busiņā kopā ar šoferi un apsargu. Arī viņi abi gājuši bojā. Izdzīvojis vien otrs busiņā braukušais pasažieris ‒ kāda uzņēmuma īpašnieks, kura sniegtās liecības varētu būt noderīgas ne tikai Krievijā nošautā, bet arī Jūrmalā nogalinātā uzņēmēja slepkavības izmeklēšanā, rakstīja "Telegraf".

Laikraksts uzsver, ka Nesteruks, kurš esot pazīstams ar iesauku Taškent, uzbrukumu acīmredzot gaidījis, jo bija bruņojies ar pistoli un arī apsargs bijis bruņots.