Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

LBS valde: BK "Jelgava" turpinās spēlēt

Latvijas Basketbola savienības valde izskatījusi BK Zemgale iesniegumu, kurā lūgts liegt BK Jelgava līdzdalību LBS rīkotajos čempionātos un BBL turnīrā līdz saistību nokārtošanai ar BK Zemgale. Valde lūgumu noraidīja, vienlaikus apliecinot, ka veicinās abu pušu vienošanos par juridiski korektu un konstruktīvu nesaskaņu risinājumu.

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Abrams informēja valdi par dokumentiem, uz kuru pamata Basketbola klubam Jelgava tika ļauts pārņemt BK Zemgale vietas LBL 1. un 2.divīzijā, kā arī BBL Izaicinājuma kausa izcīņā.

Tika norādīts, ka BK Jelgava izpildījusi BK Zemgale saistības pret Basketbola savienību un apņēmusies izpildīt BK Zemgale rakstiski uzņemtās saistības pret kluba spēlētājiem un treneriem. Domstarpības radušās saskaņojot pretenziju apjomu.

LBS valde atzina, ka Jelgavas - nopietna basketbola centra - pārstāvniecība šajos turnīros atbilst Latvijas basketbola interesēm un konstatēja, ka kopš pagājušās sezonas beigām BK Zemgale pārstāvji ne mutiski, ne rakstiski nav izteikuši vēlēšanos pieteikt savas komandas LBS rīkotajiem turnīriem, kā arī nav iebilduši pret licenču izsniegšanu BK Zemgale bijušajiem spēlētājiem.

LBS prezidents Valdis Voins informēja, ka nākamnedēļ notiks trīspusēja tikšanās ar BK Zemgale un BK Jelgava pārstāvjiem, lai iespēju robežās sekmētu konflikta konstruktīvi risinājumu.

Vienlaikus LBS valde apliecināja, ka klubu īpašnieku un darbinieku civiltiesisko strīdu risināšana neietilps Basketbola savienības funkcijās. Konfliktā cietušo bijušo BK Zemgale darbinieku intereses visproduktīvāk varētu pārstāvēt arodbiedrība, ko vajadzētu veidot pašiem spēlētājiem un treneriem.