Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Asociācija: valstij būtu jāpievērš lielāka uzmanība nelegālo interneta azartspēļu apkarošanai

Valstij būtu jāpievērš lielāka uzmanība nelegālo interneta azartspēļu apkarošanai Latvijā, aģentūrai BNS atzina Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) padomnieks Arnis Marcinkēvičs.

Komentējot Finanšu ministrijas (FM) ierosinājumu saslēgt azartspēļu automātus vienotā tīklā, Marcinkēvičs uzsvēra, ka pašlaik vairāk vajadzētu pievērsties nelegālo interneta azartspēļu apkarošanai.

"Pašlaik liekas, ka šī uzraudzības sistēma valstij ir nepieciešama tādēļ, lai varētu kontrolēt legālo azartspēļu biznesu, lai gan daudz vairāk vajadzētu pievērsties nelegālajām interneta azartspēlēm. Kontrolēšanā vajag kādu līdzsvaru," teica Marcinkēvičs.

LSBA padomnieks vērsa uzmanību uz to, ka lielā nelegālo interneta azartspēļu izplatība nodara zaudējumus ne tikai legālo azartspēļu biznesa pārstāvjiem, bet arī valstij, jo netiek maksāti nodokļi.

Savukārt jautājumā par azartspēļu automātu kontroli un uzraudzību valsts nemaz nav prasījusi azartspēļu biznesa pārstāvju viedokli, tādējādi arī nav skaidrības par visiem šā projekta aspektiem, norādīja Marcinkēvičs. Viņš pauda viedokli, ka Latvijas drošības kontroles sistēma jau tagad ir viena no labākajām Eiropā un jaunās azartspēļu automātu kontroles sistēmas pamatojums nav līdz galam izskaidrots. "Lielākās azartspēļu biznesa pārstāvju neskaidrības, kas saistītas ar šā projekta ieviešanu, ir neziņa par to, cik šādas sistēmas ieviešana maksās azartspēļu uzņēmumiem, kā arī jautājums par to, cik droša šāda sistēma būs tehnisku problēmu gadījumos un reizēs, kad kāds vēlēsies iegūt azartspēļu automātu naudu, veicot nelegālas darbības internetā," klāstīja Marcinkēvičs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Valsts sekretāru sanāksmē 13.oktobrī saskaņošanai izsludināts FM sagatavotais koncepcijas projekts par azartspēļu automātu saslēgšanu vienotā tīklā. Koncepcijas projekta izstrādes mērķi ir pastiprināt spēlētāja interešu aizsardzību un spēles drošumu, pilnveidot azartspēļu automātu darbības uzraudzību un ieņēmumu plūsmas pārskatāmību, kā arī nodrošināt ar šo komercdarbības veidu saistīto risku samazināšanu – noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un citas nelikumīgas darbības.

LSBA ir sabiedriska organizācija, kura pārstāv spēļu biznesa nozarē strādājošu uzņēmumu intereses valsts un sabiedriskajā sektorā.