Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Maršruta mikroautobusu pārvadātāji izvairīgi komentē pārvadājumu nodošanu "Rīgas satiksmei"

Maršruta mikroautobusu pārvadātāji Rīgā pagaidām izvairīgi komentē pārvadājumu nodošanu Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" (RS) no 2012.gada, aģentūra BNS uzzināja, aptaujājot pārvadātājus.

Kompānijas "Rīgas Taksometru parks" (RTP) valdes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks norādīja, ka līdz oficiālā konkursa izsludināšanai ir grūti spriest par RS noteiktajām prasībām un to izmaksām pārvadātājiem. "Pašlaik ir grūti kaut ko komentēt, jo iepirkumu konkurss, kurā pārvadātāji tiks piesaistīti kā apakšuzņēmēji, vēl nav izsludināts. Tādēļ nav arī skaidrs par precīzām prasībām," atzina Muižnieks.

Pagaidām nezināmo prasību dēļ arī nav iespējams prognozēt nekādas izmaksas, tomēr RTP konkursā plāno pieteikties, viņš apliecināja.

Arī maršruta mikroautobusu pakalpojumu sniedzēju kompānijas "Kort" valdes loceklis Igors Krasovskis aģentūrai BNS teica, ka pašlaik šajā jautājumā nav īstas skaidrības, tāpēc to nevar komentēt.

Jau vēstīts, ka pērnā gada decembrī Rīgas dome atbalstīja tiesības RS sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgas pilsētas maršrutu tīklā no 2012.gada 1.janvāra, tostarp pārņemot maršruta taksometru pasažieru pārvadājumu organizēšanu. Lai izmaiņas stātos spēkā, tiks noslēgts jauns sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līgums. Pašvaldību un pārvadātāju noslēgtie līgumi par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu būs spēkā līdz 2011.gada 31.decembrim.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.