Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

Uz KHL Zvaigžņu spēli ļoti dārgas biļetes

Sākusies biļešu tirdzniecība uz nākamgad janvārī gaidāmo Kontinentālās hokeja līgas zvaigžņu spēli Rīgā. Daudziem faniem bija pārsteigums augstās biļešu cenas un tas, ka Dinamo spēļu abonementu īpašniekiem par šo spēli ir jāmaksā un turklāt nepienākas nekādas atlaides.

Par prieku gan Latvijas, gan arī Eiropas hokeja līdzjutējiem, kuriem atbraukt uz Rīgu ir daudz vienkāršāk nekā uz Krieviju, tepat Arēnā Rīga 21. janvārī notiks KHL zvaigžņu spēle – līgas lielākās hokeja personības tiksies vienuviet. Rietumu konferences zvaigžņu komandas kapteinis būs Dinamo Rīga kapteinis Sandis Ozoliņš, savukārt Austrumu konferences zvaigžņu komanda laukumā dosies Magņitogorskas Metalurga uzbrucēja Sergeja Fjodorova vadībā. Pārējos dalībniekus noteiks žurnālisti un līgas vadība.

Abonementu īpašniekiem patiešām uz šo spēli nav nekādu priekšrocību, jo, kā izrādās, spēles organizators nav vis Dinamo Rīga, bet gan SIA KHL – Marketing EU, kā īpašnieks ir Maskavā reģistrētais uzņēmums KHL – Marketing.

Taču vēl lielāks pārsteigums ir augstās biļešu cenas – no 10 līdz 60 latiem. Turklāt Dinamo fanu sektoros, kur allaž pulcējas aktīvākie komandas atbalstītāji, biļešu cena ir 40 latu. Neatkarīga jai bija iespēja redzēt KHL zvaigžņu spēli, kas šā gada februārī notika Sanktpēterburgā. Lielisks hokeja šovs līdzjutējiem, kurā dalību ņēma arī mūsu S. Ozoliņš un uzbrucējs Lauris Dārziņš. Bet biļešu cenas bija daudz pievilcīgākas – no trim latiem. Īsi pirms spēles kasēs bija iegādājamas vairs tikai sēdvietas dārgākajos sektoros, kas maksāja 700–1000 rubļu jeb apmēram 11–17 latu. Bet arī, esot tik demokrātiskām biļešu cenām, arēna nebija piepildīta.

«Mēs uz zvaigžņu spēli iegādājāmies biļetes par desmit latiem. Būsim otrajā stāvā – vienmēr jau nevar skatīties lejā. Desmit latu – tā ir adekvāta cena, lai skatītos lielākās KHL zvaigznes,» Neatkarīgajai teic sporta draugu kluba Namejs vadītājs Jānis Barkāns. Viņš zināja stāstīt, ka šī zvaigžņu spēle tiks plaši reklamēta ārvalstīs, tāpēc gaidāms krietns ārzemnieku pieplūdums, kuriem arī augstākās biļešu cenas – 60 latu – tomēr ir pa kabatai atšķirībā no Latvijas hokeja līdzjutēju auditorijas.

Tomēr, par spīti augstajām biļešu cenām, hokeja līdzjutēju interese par zvaigžņu spēli ir liela. «Biļetes lētākajās cenu grupās izpārdotas, taču interesentiem vēl ir iespēja izvēlēties dažādās cenu grupās,» Neatkarīgo informēja Biļešu servisā.