Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Publicēts Kadafi testaments

Interneta vietnē Seven Days News ir publicēts dokuments arābu valodā, kas tiek dēvēts par bijušā Lībijas līdera Muamara Kadafi testamentu. Tajā pulkvedis pieprasa, lai viņa ķermenis tiktu apglabāts Sirtes kapsētā saskaņā ar islāma tradīcijām, to nemazgājot un atstājot tajās pašās drēbes, kurās viņš tiks nogalināts.

Turklāt Kadafi pieprasa, lai pēc viņa nāves Lībijas tauta aizstāvētu viņa ģimenes locekļus, īpaši sievietes un bērnus. «Lībijas iedzīvotājiem ir jāaizsargā sava identitāte, panākumi, vēsture, kā arī savu varoņu tēli,» viņš raksta.

Kadafi mudina savus atbalstītājus turpināt cīņu pret ārvalstu agresoriem pret Lībiju «šodien, rīt un vienmēr». Tā teikts testamenta angliskajā tulkojumā, kas publicēts BBC mājas lapā.

«Pat ja mēs neuzvarēsim uzreiz, mēs sniegsim mācību nākamajām paaudzēm, ka savas valsts aizstāvēšana – tas ir gods, bet tās pārdošana – vislielākā nodevība,» raksta bijušais Lībijas līderis savā testamentā.

Kā iepriekš ziņoja BNN, Muamars Kadafi, kas valdīja Lībijā 42 gadus, 20.oktobrī tika nogalināts apšaudē savā dzimtajā pilsētā Sirtā.