Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Plūdos Taizemē 356 bojāgājušie

Plūdos Taizemē kopš lietus sezonas sākuma ir gājuši bojā vismaz 356 cilvēki, bet mediķu palīdzību lūguši vairāk nekā 720 tūkstoši, pirmdien informēja valdības iestādes.

Plūdi, kas ir lielākie Taizemē pēdējā pusgadsimta laikā, ir skāruši 2,5 miljonus cilvēku. Vairāk nekā 113 tūkstoši cilvēku ir atstājuši savus mājokļus un dzīvo pagaidu patversmēs.

Pēdējo dienu lietavās, kas piemeklējušas Taizemi no ceturtdienas līdz svētdienai, ir applūduši septiņi galvaspilsētas Bangkokas rajoni, ceļoties ūdens līmenim Čaophrajas upē, kas plūst caur Bangkokas centru.

Varas iestādes Bangkokā mēģina pasargāt no plūdiem Bangkokas biznesa centru, novadot plūdu ūdeņus uz jūru. Nedēļas nogalē tika evakuēti simtiem cilvēku no Bangkokas rajoniem, kur ūdens līmenis sasniedza divu metru augstumu.

Bangkokas gubernators paziņoja, ka iedzīvotājiem sešos pilsētas ziemeļu rajonos ir jāsargā sava manta no plūdiem un jābūt gataviem evakuēties.

Plūdi ir skāruši 28 no 77 Taizemes provincēm. Bangkokas rajonā applūšana draud 344 rūpnīcām, un vairāk nekā 650 tūkstoši tajās strādājošo ir uz laiku pārtraukuši darbu. Plūdu dēļ kavējas datoru detaļu piegādes un ir traucēta arī autobūves firmu darbība.