Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova atgriežas WTA ranga pirmajā simtniekā

Publicēti jaunākie ATP un WTA tenisa rangi. Pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas Luksemburgas WTA sacensībās vietu pirmajā simtniekā atguvusi Anastasija Sevastova – viņai kāpums no 107. uz 96.vietu. Ernestam Gulbim šonedēļ 51.pozīcija.

Luksemburgas WTA turnīrs Sevastovai bija pēdējās sacensības šogad – tajā tika izcīnītas pārliecinošas uzvaras pār Flaviju Pennetu un Simonu Halepu, bet savainojuma dēļ nācās izstāties no cīņas pret vācieti Jūliju Gergesu. Turnīrā liepājniece nopelnīja 70 reitinga punktus, kas rangā ļāva pakāpties augšup par 11 vietām – šonedēļ Anastasija ir 96. un visticamāk sezonu pabeigs pirmajā simtniekā. Citi turnīri Anastasijai šogad vairs nav ieplānoti.

WTA dubultspēļu rangā trīs vietas augstāk tikusi Līga Dekmeijere (WTA 70.). Šonedēļ Līga spēlēs ITF 50 000 sērijas turnīrā Kanādā (vienspēļu kvalifikācijā jau gūta vieta uzvara). ITF 100 000 sērijas pamatturnīru Francijā nav izdevies sasniegt Diānai Marcinkevičai, bet izšķirošā cīņa par vietu Stokholmas ITF 10 000 šodien Linai Lileikitei.

ATP rangā vienu vietu augstāk (51.pozīcija) ticis Ernests Gulbis, kurš šonedēļ spēlēs Sanktpēterburgas sacensībās (pirmajā kārtā spēle pret čehu Lukašu Rosolu). Citi Latvijas tenisisti šajā nedēļā starptautiskos turnīros nespēlēs.