Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Stingri kontrolēs imigrāciju no trešajām valstīm

Topošā valdība savā deklarācijā apņēmusies stingri kontrolēt imigrāciju no trešajām valstīm un samazināt nelegālo imigrāciju.

Deklarācijas tieslietu un iekšlietu sadaļā teikts, ka valdība apņemas samazināt naudas lomu politikā, tostarp pakāpeniski valsts finansējumu padarot par galveno politisko partiju ienākumu avotu. Valdība arī turpinās izskaust korupciju, īstenojot preventīvus pasākumus korupcijas risku samazināšanai.

Valdība nodrošinās arī tiesu varas, izmeklēšanas iestāžu un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja profesionālās darbības neietekmējamību.

Politiķi arī apņemas pārkārtot un optimizēt vispārējās jurisdikcijas un administratīvo tiesu sistēmu, izlīdzinot tiesu noslodzi Latvijas reģionos, vienlaikus samazinot pārsūdzības instanču skaitu atsevišķu kategoriju lietām.

Valdība apņemas turpināt civiltiesību, tostarp līgumtiesību, modernizāciju, izstrādājot arī dalītā īpašuma un hipotekārās kreditēšanas tiesisko regulējumu, kā arī īstenot mūsdienīgu administratīvo sodu un kriminālsodu politiku.

Par prioritāti tiks noteikta cīņa pret tādiem noziegumiem, kas ietekmē ekonomiskos un tiesiskos procesus valstī. Valdība solās stingri kontrolēt imigrāciju no trešajām valstīm, samazinot nelegālo imigrāciju.

"Izveidosim vienotu, integrētu drošības struktūru vadības sistēmu, lai nodrošinātu efektīvu resursu pārvaldi un spēju reaģēt operatīvās situācijās, efektīvi izmantojot visus nacionālos un starptautiskās sadarbības rezultātā pieejamos resursus," teikts deklarācijā.

Jauno valdību Saeimā iecerēts apstiprināt otrdien. Tieslietu ministrs jaunajā valdībā būs Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība), bet iekšlietu ministrs ‒ Rihards Kozlovskis (Zatlera Reformu partija).