Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valmierā notiks Vidzemē plašākās civilās aizsardzības mācības

Valmierā ceturtdien notiks Vidzemē līdz šim plašākās civilās aizsardzības mācības, to mērķis ir pārbaudīt dažādu institūciju spēju sadarboties krīzes situācijās, informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Pabērza.

Civilās aizsardzības mācības sāksies plkst.10 Valmierā uz dzelzceļa pārbrauktuves Cempu ielā, kur tiks imitēts ceļu satiksmes negadījums ar transportlīdzekļiem uz vilcienu pārbrauktuves, un ilgs līdz aptuveni plkst.13. Mācību laikā visā pilsētā tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas.

Šajā laikā daļēji tiks slēgta satiksme uz rotācijas apļiem Brenguļu un Smiltenes virzienā. Piekļuve uzņēmumiem un iestādēm, kas veic darbību Cempu, Mūrmuižas, Krautuves un citās ielās mācību zonā, tiks nodrošināta pa mazākas nozīmes ielām.

Satiksmi organizēs Valsts policijas darbinieki. Kravu transportam tiks nodrošināta piekļuve objektiem.

Pabērza norādīja, ka šīs mācības savas norises un apmēra dēļ būs vienas no plašākajām, kādas organizētas Latvijas teritorijā.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un saprotošiem.

Mācībās piedalīsies Valmieras Civilās aizsardzības komisija, Valsts policijas Vidzemes reģionālā pārvalde un Valmieras iecirknis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes struktūrvienības un Valmieras daļa, Zemessardzes 22. kājnieku bataljons, AS "Latvijas Propāna gāze" Vidzemes reģionālā pārvalde, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Vidzemes reģionālais centrs un uzņēmums "Latvijas dzelzceļš".