Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Zināms zemessargs, kura mugursomā Ādažu poligonā sprādzis lādiņš

Izmeklēšanā ir noskaidrots zemessargs, kura mugursomā Ādažu poligonā sprādzis lādiņš, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" apstiprināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube.

Graube arī apliecināja, ka šis zemessargs negadījumā ir izdzīvojis. Izmeklēšanas interesēs no plašākiem komentāriem Graube gan atturējās. Amatpersonas pagaidām netikšot atstādinātas, jo netiek izslēgts cilvēciskais faktors. Viena no versijām esot, ka sprādzienbīstamais priekšmets mācību laikā esot vienkārši pacelts un ielikts mugursomā.

Graube norādīja, ka mācības bija veiksmīgi beigušās, zemessargi bija novietojuši savas mugursomas, lai stātos ierindā mācību analīzei, kad arī atskanējis sprādziens. Visi deviņi cietušie arī atradušies apkārt sprādziena vietai, kur detonējis mazas jaudas lādiņš.

Jau ziņots, ka Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, šodien devis rīkojumu apturēt mācību norisi Ādažu poligona kaujas šaušanas sektorā, kur vakar notika Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona mācības, lai veiktu pārbaudi un pārliecinātos, vai tajā neatrodas sprādzienbīstami priekšmeti.