Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Deniss Paškevičs veidos kopprojektu ar dāņu ģitāristiem

Šonedēļ Rīgā viesojas dāņu ģitārists Kristiāns Franks, lai kopā ar saksofonistu Denisu Paškeviču sāktu darbu pie jauna muzikāla projekta "Frank/Pashkevich Metodic Quartet" albuma ieraksta un koncertēšanas.

"Frank/Pashkevich Metodic Quartet" ir divu valstu - Latvijas un Dānijas - džeza mūziķu sadarbības projekts. Kvartetā iesaistīti latviešu mūziķi Deniss Paškevičs (saksofons), Artis Orubs (bungas) un dāņu mūziķi Kristiāns Franks (ģitāra) un Klaus Kaarsgaards (basģitāra).

Kristians un Deniss nejauši satikās 2010. gadā un šīs tikšanās rezultātā radās šis kvartets.

Savu Rīgas koncerttūri kvartets iesāks trešdien ar koncertu "Kamadenas mākslas telpā". Turpmākās dienas puiši pavadīs studijā "Sound Division Studio", ierakstot albumu, bet vakaros koncertēs Rīgas koncertvietās.

"Frank/Pashkevich Metodic Quartet" varēs redzēt un dzirdēt:

26.10. - "Kamadenas mākslas telpa" (Rīga, Lāčplēša iela 12).

27.10. - "Piens" (Rīga, Aristīda Briāna iela 9) - konecerts ir daļa no dāņu mūzikas festivāla "Spil Dansk Dagen".

28.10. - "Bonēra" (Rīga, Blaumaņa iela 12a).

Kvarteta mūzikā savijas dāņu ģitārista Kristiāna liriskā puse un latviešu saksofonistam Denisam raksturīgā ekspresīvā skaņa. Savu devu skanējumam dod arī bunģiera Arta unikalitāte un basģitārista Klausa talants. Klausītājiem tiek piedāvāta spēcīga performance, kurā modernais džezs savijās ar impro-pasāžām, blūziskiem elementiem un skaistām balādēm, tādejādi savienojot džeza tradīcijas ar oriģinalitāti. Mūziķi ir gatavi pārņemt izcilo amerikāņu džezmeņu Joe Lavano, Bill Frisell un Jim Black mantojumu.