Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sievietēm

Vaidja joga – dziedniecības joga

Ik gadu 3,2 miljoniem eiropiešu diagnosticē vēzi, pārsvarā krūts, resnās zarnas un plaušu vēzi. Pēc statistikas datiem, vēzis ieņem otro vietu pasaulē aiz sirds un asinsvadu slimībām.

Ik gadu Latvijā tiek konstatēti 10 000 jaunu saslimšanas gadījumu ar ļaundabīgo audzēju, no tiem apmēram 1100 – plaušu vēzis, apmēram 1000 – krūts vēzis. 5000 cilvēku gadā mirst, bet šogad vēža saslimšana ir palielinājusies par 15 procentiem.

«Tie ir cilvēki, kas zina savu diagnozi, bet cik vēl ir tādu, kuri pat nenojauš, ka viņos ir attīstījies vēzis. Un cik ir vēl tādu cilvēku, kas neapzināti ar katru dienu tuvojas liktenīgajai stundai. Vēzis ir galvenais cēlonis katram astotajam nāves gadījumam pasaulē,» stāsta Nora DeGold, psiholoģijas zinātņu maģistre, Durgas tempļa vecākā hinduisma skolotāja, Vaidja jogas meistare – skolotāja

– Cilvēki bieži vien dodas ierastās ikdienas gaitās, bet tad viņus pārsteidz pēkšņa šokējoša ziņa: «Man ir vēzis!»

– Mēs naivi domājam, ka vēzis uz mani neattiecas, tas nekad neskars. Cilvēki dzīvo bezrūpīgi savu dzīvi savā ģimenē, audzina bērnus, dodas uz darbu, pavada brīvo laiku jūrmalā vai laukos, vai kādā tālā zemē. Vienā dienā laimīgā un bezrūpīgā dzīve ir beigusies, jo 5 gadus vecajam bērniņam tiek konstatēts asins vēzis (leikēmija) vai mīļotajam vīrietim, bez kura dzīve nav iedomājama, konstatē plaušu vēzi. Turpmākos mēnešus dzīve pārvēršas par vislielāko murgu – neskaitāmas starošanas, operācijas, bet rezultāts un atgriešanās dzīvē ir tikai laimīgo priekšrocība, daudziem šis stāsts beidzas letāli. Katru dienu katrā šūnā gan iekšējo, gan ārējo faktoru ietekmē notiek apmēram vairāki desmiti tūkstošu DNS bojājumu. Ja šie bojājumi netiek izlaboti, tad pieaug jaunu mutāciju (ģenētisku pārmaiņu) skaits un risks, ka kāda no šīm mutācijām var izraisīt saslimšanu ar vēzi. Tradicionālās medicīnas pētījumi vēsta, ka cilvēka ķermenī apmēram katru desmito sekundi, šūnām daloties, rodas kroplas un ļoti agresīvas šūnas, kas visu dara vairāk, stiprāk, neatlaidīgāk, un tad, kad šīs negatīvās un slimās šūnas gūst pārsvaru pār veselajām jeb normālajām šūnām, tad, kad imūnsistēma zaudē cīņā ar šo baiso slimību, tad cilvēka ķermenī visvājākajā, traumētākajā vietā sākas šo šūnu pastiprināta augšana jeb vēzis. Medicīna vēl aizvien nav atklājusi vēža rašanās īsto cēloni, ir tikai iespējamie minējumi, nav konkrētas atbildes.

– Kā sevi pasargāt no vēža, ja nav zināms, kas to izraisa? Kā var pilnībā izdziedināties, ja nav zināms patiesais cēlonis?

– Ir dzirdēti gadījumi, kad cilvēkam bijusi operācija vai starošana, ārsti teikuši, ka vēzis apturēts, bet tas ir sācies no jauna. Ko darīt, lai tas nekad neskartu? Ko darīt, ja cilvēks kļuvis par vēža upuri? Atbilde meklējama vienīgi Vaidja jogā, slepenajā jogas virzienā, kas savā būtībā apvieno zināšanas par vēža uzveikšanu un tā rašanās cēloņiem, to, ko vēl aizvien nav spējusi atrast medicīna. Vaidja joga ir radusies sirmā senatnē, tā sevī apvieno profilaktisko metožu komplektu, lai vēzis nekad neskartu, kā arī unikālas metodes cīņai ar to pat 4. stadijā.

– Kur slēpjas Vaidja jogas brīnumainās spējas?

– Vaidja joga ne tikai var aizsargāt no šādas diagnozes nākotnē, bet tā spēj uzveikt vēzi jebkurā stadijā. Vaidja joga spēj apturēt vēzi uz visiem laikiem, ja tas ir plosījies cilvēka ķermenī. Tā spēj to sagraut, ja kāds no ģimenes locekļiem jau bijis upuris un slimības informācija jau ierakstīta gēnos.

17. gs. Johanness Millers deva vēzim nosaukumu audzējs, bet Rietumu medicīnā vēzis bija zināms pat sengrieķu ārstam un medicīnas pamatlicējam Hipokratam.

No 16. gs. vēzi ārstē ar augiem. Oksfordas vārdnīca skaidro: vēzis – viss, kas saēd, sagrauž un pārņem, un iznīcina lēni un nemanāmi. 1528. gada rakstos minēts, ka vēzis ir melanholisko ķermeņa daļu saēdājs. 18. gs. vēzis tiek dēvēts par dēmonisko grūtniecību. Savukārt Himalaju jogi jau sen pirms Rietumu medicīnas bija pazīstami ar vēzi, bija to atklājuši cilvēkos un tos veiksmīgi dziedināja ar Vaidjas jogas palīdzību. Tas, kas Rietumu medicīnai ir jauns atklājums, Himalaju viedajiem ir ikdiena, sen zināms un pazīstams. Esam dzirdējuši neskaitāmus gadījumus, kad nāvei nolemtie pēc Himalaju apmeklējuma ir brīnumainā veidā izdziedinājušies. Šo brīnumu avots ir Vaidja joga, kas sevī ietver dabiskas metodes. Vaidja joga tulkojumā no sanskrita nozīmē dziedniecības zinātne, zinātne, kas zina, kā uzveikt vēzi, kā dzīvot, lai tas nekad neskartu. 1999. gada maijā Keralas reģionālajā ājurvēdas vēža pētniecības institūtā Indijā medicīnas doktors Makaranda veica eksperimentu ar pacientiem, kur vēža slimnieki tika ārstēti tikai ar Vaidja jogas metodēm. No 300 cilvēkiem, kuriem bija 2.–4. vēža stadija, 287 tika pilnībā izdziedināti četru mēnešu laikā!

– Kādi ir šīs neparastās jogas darbības mērķi?

– Šis slepenais jogas virziens ietver sevī 4 galvenos darbības mērķus:

1) cilvēks var izārstēties un atgriezties dzīvē, pat ja vēzis sasniedzis pēdējo stadiju.

Jau vairākus gadus veiksmīgi ar biznesu nodarbojas kāds Latvijā labi pazīstams biznesmenis, kuram pirms 7 gadiem konstatēja vēzi 2. stadijā. Diemžēl tolaik viņam nebija zināšanu par Vaidja jogu. Cīnoties tikai ar modernās medicīnas līdzekļiem, vīrietis sasniedza 4. slimības stadiju. Kad ārsti atmeta visas cerības, viņš griezās pie manis pēc palīdzības. Neatlaidīgi un mērķtiecīgi darbojoties kopā, vīrietis atguva veselību, uzvarēja šo slimību un var turpināt dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Šī Himalaju gudro un viedo guru izstrādātā metode ļauj cilvēkam ļoti īsā laikā atgriezt sevi dzīvē pat visbezcerīgākajos gadījumos.

2) Ja cilvēks ir slimojis ar vēzi, tad attiecīgu apstākļu ietekmē tas atkal var uzliesmot ar jaunu sparu un uzņemt neprognozējamu tempu un apgriezienus, bet, praktizējot Vaidja jogu, visas savas dzīves laikā cilvēks ir pasargāts no šā recidīva.

Vairākus gadus individuāli un grupās strādāju ar cilvēkiem, kas sen pārcietuši veiksmīgas operācijas un dzīvojuši piepildītu un laimīgu dzīvi, taču, pateicoties krīzei, slimība no jauna pieņēmusies spēkā un uzsākusi savu uzvaras gājienu. Kopīgiem spēkiem šis process ir apturēts, cilvēkiem ir atgriezusies ticība dzīvei un tās jēgai, pagaisusi depresija un slimības dēmons atkāpjas arvien tālāk. To pierāda medicīniski veiktās analīzes un izmeklējumi. Fascinējoši ir tas, ka cilvēkam nav gadiem ilgi jāievēro drakoniski uzvedības noteikumi. Vienkārši un harmoniski viņš atgriežas dzīvē.

3) Šī joga palīdz atrisināt ģenētiski iedzimto vēža saikni un no slēptajiem slimības nēsātājiem kļūt par brīviem un veseliem cilvēkiem, atbrīvojot arī savus bērnus un mazbērnus no šīm bailēm un iespējamības saslimt.

Pie manis bieži pēc palīdzības griežas cilvēki, kuru vecāki un vecvecāki bijuši vēža upuri, un šīs bailes tiek neapzināti nodotas no vienas paaudzes nākamajai. Vaidja jogas metode ļoti īsā laikā ir palīdzējusi daudziem cilvēkiem uz visiem laikiem atbrīvoties no šīm bailēm.

4) Joga atklāj noslēpumus, kā dzīvot šo dzīvi tā, lai nekad neskartu šī ļaunā slimība un, izdzirdot vēža tēmu, nerastos satraukums. Joga ne tikai pasargās no vēža riska nākotnē. Bet, ja tā ir skārusi, padzīs šo ļaunuma sakni uz visiem laikiem, tā palīdzēs daudz labāk saprast sevi un citus cilvēkus, šo dzīvi un pasauli, pēc kādiem likumiem tā darbojas, kā dzīvot ar tiem vienā ritmā, lai jebkura dzīves joma būtu piepildīta ar veiksmi un uzplaukumu.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar www.durga.lv

*

NODERĪGI

Cik liels ir risks saslimt ar vēzi?

• Kādā ķermeņa vietā bez acīmredzama iemesla ir smaguma un velkoša sajūta;

• Kādā ķermeņa vietā bez acīmredzama iemesla piemeklē sāpju sajūta;

• Kādā ķermeņa vietā zem ādas ir sataustāmi sabiezējumi;

• Ir aizdomīgi vaginālie izdalījumi;

• Parādās jaunās dzimumzīmes vai esošās palielinās;

• Bieži bez acīmredzama iemesla pārņem nogurums;

• Bieži piemeklē negatīvas domas, kuras nav iespējams aizdzīt;

• Zūd enerģija un prieks;

• Pārņem depresīvs noskaņojums;

• Regulāri sāp galva;

• Bieži bez acīmredzama iemesla nākas sakašķēties ar citiem cilvēkiem;

• Pārņem vientulības un bezjēdzības sajūta.

Ja kaut uz vienu apgalvojumu varat atbildēt ar jā, ja laikus nerīkosieties, tad tuvākās nākotnes perspektīva ir vēzis.

*

22., 23. oktobrī seminārs:

VAIDJA JOGA – dziedniecības joga – BRĪNUMLĪDZEKLIS PRET VĒZI.

Vadīs Mag. psych. NORA DeGold

Pieteikties: www.durga.lv,

tālr. 25888358