Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vidzemē auto tumsā notriec gājēju ar alus pudeli

Vakar vakarā Vidzemē, uz autoceļa Smiltene - Silva apdzīvotā vietā Silva notriekts gājējs, 1966. gadā dzimis Silvas iedzīvotājs.

Vīrietis no gūtajiem ievainojumiem miris notikuma vietā. Automašīnai VW PASSAT, kas iesaistīta negadījumā, konstatētie bojājumi liecina, ka gājējs sadursmes brīdī atradies uz ielas braucamās daļas. Pēc trieciena automašīnas salonā ielidojusi 2 litru alus pudele. Gājējs bija ģērbies tumšās drēbēs un pie apģērba nav bijuši gaismu atstarojoši elementi.

Arī automašīnas vadītājs, 1976. gadā dzimis vīrietis, paskaidro, ka tumsā un pretī

braucošo automašīnu starmešu gaismā tumšais stāvs pamanīts tikai mirkli pirms sadursmes. Par notikušo uzsākts kriminālprocess un nozīmēta ekspertīze, kuras laikā arī noskaidros, vai gājējs bijis alkohola reibumā.

Kā norāda policija, vietā, kur notriekts gājējs, ielas braucamai daļai blakus ir gājēju celiņš.

Policija atgādina, ka problēmas ar atstarojošu elementu nēsāšanu pie apģērba, iestājoties tumšākam laikam, ar apskaužamu regularitāti atkārtojas katru gadu. Lai arī ik sezonu tiek veikts plašs preventīvs darbs un izdalīti tūkstošiem atstarojošu elementu, kā arī sastādīti simtiem protokolu, situācija neuzlabojas un pret savu dzīvību gājēji turpina izturēties pārlieku vieglprātīgi. Policija aicina automašīnu vadītājus pret šādiem tumšiem stāviem ielu malās diennakts tumšajā laikā izturēties ar lielu piesardzību, iespēju robežās brīdināt citus autovadītājus un informēt policiju, nosaucot ceļa posmu, kurā atrodas gājējs.

Atgādinām, ka par atstarotāja nenēsāšanu pie apģērba paredzēts sods - brīdinājums vai naudas sods līdz 20 latiem.