Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas lidostā miglas dēļ nevar nosēstiesa vairāk nekā desmit lidmašīnas

Biezās miglas dēļ otrdienas rītā ir traucēta redzamība starptautiskajā lidostā "Rīga" un kavējas 13 reisu ielidošana, aģentūrai BNS pavēstīja starptautiskās lidostas "Rīga" preses sekretāre Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Bunka-Brilijonka informēja, ka, lai lidmašīnas spētu nolaisties, redzamībai jābūt vismaz 550 metri, bet pašreiz tā nepārsniedz 300 metrus, tādēļ lidmašīnu nolaišanās Rīgas lidostā ir aizkavējusies. Viņa arī pastāstīja, ka dienas laikā gaidāma īslaicīga laika apstākļu uzlabošanās, tomēr vakarā atkal ir prognozēta bieza migla, tādēļ dienas gaitā ir iespējama vēl citu reisu aizkavēšanās.

Pagaidām gandrīz visas plānotās lidmašīnas, izņemot lidmašīnas no Viļņas, kurām galamērķis bija paredzēta Rīgas lidosta, ir izlidojušas no saviem sākumpunktiem, informēja lidostas pārstāve. Reisu kavēšanās otrdien paredzēta no 40 minūtēm līdz vienai stundai.

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūru BNS informēja, ka biezās miglas dēļ Rīgas lidostā otrdien kavējas "airBaltic" reisu ielidošana, kā arī vairākas ielidojošo reisu lidmašīnas devušās uz rezerves lidostām Viļņu, Tallinu un Helsinkiem. ""airBaltic" izsaka nožēlu par neērtībām, ko laika apstākļi radījuši pasažieriem. "airBaltic" prioritāte šobrīd ir sniegt visu iespējamo palīdzību pasažieriem," teica Vanags, aicinot pasažierus pirms lidojuma noskaidrot reālo ielidošanas un izlidošanas laiku "airBaltic" mājaslapā, jo miglas izraisītās reisu kavēšanās sagaidāmas arī turpmāk dienas laikā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Tās vienīgā īpašniece ir valsts. Pērn gadā kopumā lidosta "Rīga" apkalpoja 4,664 miljonus pasažieru, kas ir par 14,7% vairāk nekā 2009.gadā.