Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Publisko izdevumu un revīzijas komisiju vadīs Elīna Siliņa

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien pirmajā komisijas sēdē par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Elīnu Siliņu. Līdz ar to ir ievēlēta vadība visām 11.Saeimas pastāvīgajām komisijām.

Aizklātā balsojumā par Elīnu Siliņu balsoja 10 deputāti, savukārt Andra Bērziņa kandidatūru atbalstīja 9 komisijas locekļi.

Elīna Siliņa Saeimā ievēlēta no Zatlera reformu partijas saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā. Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts Andris Bērziņš (ZZS), savukārt par sekretāru - Ņikita Ņikiforovs (SC). Komisijā strādās arī Aija Barča (ZZS), Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), Valdis Dombrovskis (Vienotība), Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP), Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC), Jeļena Lazareva (SC), Jānis Lāčplēsis (Vienotība), Aleksejs Loskutovs (Vienotība), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Jānis Ozoliņš (ZRP), Raimonds Rubiks (SC), Aleksandrs Sakovskis (SC), Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK), Jānis Tutins (SC), Inga Vanaga (ZRP) un Andris Vilks (Vienotība).

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas pamatdarbs ir Valsts kontroles ziņojumu izskatīšana un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzība, kā arī starptautiskā aizdevuma izlietojuma uzraudzība. Valsts kontroles auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu. Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saeima šodien apstiprināja Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus, kā arī komisiju sastāvu.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.

Komisija no saviem locekļiem ievēlē priekšsēdētāju un sekretāru, ja nepieciešams - arī priekšsēdētāja biedru.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un divās apakškomisijās.