Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Līdakas kļūdaino balsojumu mainīt nevarēs

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāta Ingmāra Līdakas balsojums nav maināms, aģentūrai BNS pavēstīja Saeimas Juridiskais birojs.

Līdaka pēc balsojuma par jauno valdību atzina, ka nospiedis nepareizo pogu un ir kļūdījies. Tāpat kā visa ZZS frakcija, viņš gribējis balsot pret, bet nobalsojis par. Viena papildu balss jaunajai valdībai visiem bija pārsteigums.

"Tā ir kļūda. Nospiedu to pogu, nevis pareizo. Esmu vērsies Saeimas prezidijā ar iesniegumu," Līdaka pastāstīja īsi pēc balsojuma.

Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš apliecināja, ka pēc balsošanas rezultāta paziņošanas nekāda tālāka balsu pieņemšana vai grozīšana netiek pieļauta.

"Saeimā ir bijuši tādi gadījumi, ka deputāti kļūdās, tad prakse ir tāda, ka iesniegumu, ja tāds tiek saņemts, pievieno sēdes protokolam vai stenogrammai, tas paliek arhīvā, bet rezultātu ar šādu iesniegumu mainīt nevar," teica Kusiņš.

Jau ziņots, ka Saeima otrdien ārkārtas sēdē izteica uzticību Valda Dombrovska ("Vienotība") trešajai valdībai. Par jauno valdību balsoja 57 deputāti, pret bija 38 parlamentārieši.

Koalīcijai ir 56 balsis, un to veido "Vienotība", Zatlera Reforma partija (ZRP), Nacionālā apvienība un seši neatkarīgie deputāti, kas atšķēlušies no ZRP.

Opozīcijā Saeimā strādās ZZS un "Saskaņas centrs".