Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Turcijas zemestrīces upuru skaits sasniedzis 432 cilvēkus;reģistrēta jauna 5,7 balles stipra

Turcijas austrumos svētdien notikušajā zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 432 cilvēkiem, bet ievainoto skaits ir 1352, liecina pēdējie Turcijas valdības publiskotie dati.

Kā raksta izdevums The New York Times, zemestrīcē sabrukušas vairāk nekā 2300 ēkas.

Glābšanas darbos iesaistījušies ap 3000 glābēju, daudzi vietējie iedzīvotāji.

Valsts parlamentārā opozīcija kritizē valdību par atteikšanos no ārvalstu palīdzības un neefektīvu glābšanas darbu organizāciju.

Pirmdien premjerministrs Redžeps Tajips Erdogāns paziņoja, ka valsts pati spēj tik galā ar glābšanas darbiem un pagaidām noraidījusi 50 ārvalstu izteiktos palīdzības piedāvājumus.

Turcijas valdība uz cietušajiem rajoniem nosūtījusi humanitāro palīdzību- 25000 segu,9000 telšu, kā arī pārtiku un dzeramo ūdeni. Zemestrīces seku likvidēšanai Turcijas valdība izsniegusi 1,7 miljonus dolāru, bet Kurdistānas valdība 1 miljonu dolāru, bez tam palīdzību Turcijai piedāvājušas vairāk kā 50 ārvalstis.

Savukārt šodien pēcpusdienā Turcijā Vanas provincē reģistrēta vēl viena zemestrīce ar magnitūdu 5,7, ziņo ārvalstu masu mediji. Pazemes grūdieni fiksēti aptuveni pulksten 17:55 pēc Latvijas laika, zemestrīces epicentrs atrodas 37 kilometru attālumā no Vanas pilsētas.

Par šīs zemestrīces postījumiem un upuriem pašlaik ziņu nav, vēsta "RIA Novosti".

Jau ziņots, 23. oktobrī Turcijas austrumos, pie Irānas robežas, notika zemestrīce ar stiprumu 7,2 balles pēc Rihtera skalas.

Vislielākie postījumi nodarīti Erdžišas un Vanas pilsētās.