Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Latvijas Lauksaimniecības Universitāte saņēmusi Eiropas atzinības zīmi

Kā apliecinājumu, ka LLU izsniegto diplomu pielikumi ir atbilstoši Eiropas Komisijas (EK) prasībām, augstskola saņēmusi "Diploma Supplement Label" atzinības zīmi nākamajiem trīs gadiem, informē LLU.

"Atzinības zīme augstskolas absolventiem ir kā kvalitātes simbols, ka mūsu universitātes izsniegtie diplomu pielikumi ir atbilstoši Eiropas vienotās augstākās izglītības telpas veidošanas prasībām, kā arī pielikumos ietvertā informācija būs saprotama citām Eiropas augstskolām," skaidro LLU Studiju daļas speciāliste Evita Zabothene. Komisija, piesaistot novērtējusi diplomu pielikumu kvalitāti, norādot, ka tajā ir visa nepieciešamā informācija, un tā ir loģiski strukturēta.

Diploma pielikumu kopš 2004.gada augstskolā pievieno visiem diplomiem par augstāko izglītību, un šajā dokumentā sniedz objektīvu informāciju par absolventa studijām un nodrošina attiecīgā diploma akadēmisku un profesionālu atzīšanu Latvijā un ārvalstīs, tādējādi uzlabojot un vienkāršojot absolventu mobilitāti.

2009.gadā diploma pielikuma atzinības zīmi piešķīra Rēzeknes Augstskolai, bet 2010.gadā – Rīgas Tehniskajai universitātei un Vidzemes augstskolai. Šogad atzinības zīmi Latvijā saņēmušas arī Daugavpils Universitāte, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Banku augstskola un Transporta un sakaru institūts.

"Diploma Supplement Label" zīmei var pretendēt augstskolas, kas sekmīgi izpildījušas Eiropas vienotās augstākās izglītības telpas veidošanas procesa (Boloņas procesa) nosacījumu – augstskolas absolventi kopā ar diplomu saņem noteikta standarta Eiropas vienoto Diploma pielikumu.

Oficiālā zīmes pasniegšanas ceremonija norisināsies Erasmus 25. jubilejas svinību laikā 2012.gada 8.maijā Kopenhāgenā, Dānijā.