Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Turcija noliedz iebrukumu Irākā

Turcijas Aizsardzības ministrija 25. oktobrī izplatījusi oficiālu paziņojumu, kurā teikts, ka iepriekš izskanējusi informācija par Turcijas armijas, tanku un cita militārā transporta ieiešanu Irākā, neatbilst patiesībai, ziņo Agence France-Presse.

Irākas teritorijā nav iekļuvis neviens Turcijas karavīrs, otrdien apliecināja Irākas robežsargi un kurdu kaujinieki.

"Turcijas karaspēks nav iekļuvis Kurdistānas teritorijā," apliecināja bruņoto separātistu kaujinieku grupējuma - Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) - preses pārstāvis Ahmeds Deniss.

Kā teikts bruņoto spēku tīmekļa vietnē ievietotajā paziņojumā, "šodien medijos parādījās ziņas, ka mūsu tanki šķērsojuši robežu. Šīs ziņas neatbilst patiesībai".

"Mūsu tanki rīkoja militārās mācības uz austrumiem no Silopi mūsu teritorijā un netālu no Irākas robežas," skaidroja militārpersonas.

"Irākas teritorijā nav iebrukuši Turcijas karavīri vai citi bruņotie spēki," apliecinājis arī Irākas Dahūkas provinces robežsardzes komandieris pulkvedis Huseins Tamers.

Grupējumam, kas Turcijā jau gadiem ilgi rīko uzbrukumus armijai un policijai, ir bāzes Irākas autonomajā Kurdistānas reģionā.

Informācijas avoti Turcijas drošības struktūrās pirmdien apgalvoja, ka Irākas teritorijā Sijahkajas ciema apkārtnē iebraukuši 20 tanki un 30 armijas automašīnas, turklāt Turcijas kara lidmašīnas bombardējušas Haftaninas reģionu. Armijas helikopters karavīrus nogādājis Zabā, lai ieņemtu Sinahtu, kas atrodas netālu no Haftaninas.

Taču arī Turcijas armija otrdien noliedza izskanējušo informāciju, ka tās tanki būtu šķērsojuši Irākas robežu.