Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Rudņevs iesit divus vārtus papildlaikā un ieved "Lech" 1/4 finālā

Šodien 1/8 finālu Polijas kausa izcīņā aizvadīja Artjoms Rudņevs un viņa Poznaņas "Lech". Izbraukumā pret 1. līgas vienību Bitomas "Polonia" tika gūta 3:1 uzvara papildlaikā. Pie rezultāta 1:1 uzvaras vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes 101. minūtē guva Rudņevs, vēlāk no spēles pievienojot vēl vienu vārtu guvumu.

Artjoma Rudņeva pārstāvētais Poznaņas "Lech" Polijas kausa izcīņas 1/8 finālā izbraukumā tikās ar Bitomas "Polonia", kas vēl pagājušajā sezonā spēlēja Ekstraklasē, taču izkrita no tās, un šosezon jau atrodas arī 1. līgas izkrišanas zonā. Tādējādi "Lech", kura izlaida spēcīgu sākumsastāvu, Rudņevu ieskaitot, bija izteikta mača favorīte.

Tomēr "Lech" ne tuvu neklājās viegli. 15. minūtē Bitomas "Polonia" negaidīti izvirzījās vadībā un 1:0 noturēja ļoti ilgi. 22. minūtē Rudņevam bija jāizlīdzina, taču bumba lidoja metru garām. Pēcāk Artjomam bija neveiksmīgs tālsitiens, bet 40. minūtē Rudņevs neizmantoja vēl vienu izcilu iespēju, nespējot trāpīt pa bumbu no pavisam neliela attāluma.

57. minūtē "Lech" pussargs Vojtkovjaks beidzot izlīdzināja (1:1), bet vairs vārti pamatlaikā netika gūti un bija jāspēlē papildlaiks, kurā joprojām piedalījās mūsu uzbrucējs. Starplaikā poļu futbola eksperti sprieda, ka Rudņevam savus momentus varbūt neizdevās realizēt tāpēc, ka galvā traucē domas par iespējamo piedāvājumu no pazīstamā "Porto"...

Papildlaikā Rudņevs beidzot iesita, kaut arī lielāko daļu darba paveica partneri. Uz maiņu uznākušais serbu uzbrucējs Ubiparips lieliski iespēlēja bumbu soda laukumā Vojtkovjakam, kuru "Polonia" futbolists, nopelnot otro dzelteno kartīti, nogāza. Rudņevs realizēja piešķirto 11 metru soda sitienu, sitot labajā apakšējā stūrī - 2:1. Savukārt 109. minūtē Rudņevs saņēma bumbu soda laukumā un ar spēcīgu raidījumu ar kreiso kāju trāpīja vārtu augšējā daļā, noņemot pēdējās šaubas par mača uzvarētāju - 3:1. "Lech" komanda iekļuvusi Polijas kausa izcīņas 1/4 finālā, bet Rudņevam šajā turnīrā divās spēlēs trīs vārti.