Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tautas partija Valsts kasē var ieskaitīt tikai 3000 latu no KNAB piespriestā miljona

No Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piespriestā vairāk nekā miljona latu Tautas partija (TP) Valsts kasē varētu ieskaitīt trīs tūkstošus, liecina TP likvidatores un partijas bijušās ģenerālsekretāres Ramonas Pitenas teiktais aģentūrai BNS.

Viņa pastāstīja, ka pēc partijas likvidācijas pieteikšanas, beidzoties triju mēnešu ilgajam kreditoru pieteikšanās termiņam, saņemts viens pieprasījums – no KNAB par vienu miljonu 27 tūkstošiem latu.

"Tā kā mums šādas naudas kontā nav, likumā noteiktā kārtībā gatavojos iesniegt maksātnespējas pieteikumu. Precīzi nevaru pateikt, bet prognozēju, ka atlikums būs apmēram trīs tūkstoši. Tas ir tas, kas mums ir, un tas, maksātnespējas administratoram pārņemot procesu, nonāks valsts budžetā," viņa klāstīja.

Jau ziņots, ka apmēram pirms mēneša Augstākās tiesas Senāts atstāja negrozītu spriedumu lietā, kurā TP apstrīdēja KNAB lēmumu par 2006.gada priekšvēlēšanu aģitācijas periodā konstatētajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem. KNAB uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1 027 366 latu apmērā.

Veicot pārbaudi, KNAB secināja, ka pastāv tieša saikne starp TP priekšvēlēšanu kampaņu un vairāku juridisko personu veidotajām kampaņām, kuras bija vērstas tieši uz TP reklamēšanu, kādēļ tika veicināta partijas popularitāte 9.Saeimas priekšvēlēšanu periodā.

Līdz ar to citu juridisko personu izdevumi par šo kampaņu veidošanu, kā arī papildus atklātie partijas priekšvēlēšanu izdevumi ir pieskaitāmi TP priekšvēlēšanu izdevumiem, tādējādi vēlēšanu izdevumu limitu pārsniedzot par vairāk nekā 700 tūkstošiem latu.

Lēmumu likvidēt partiju TP biedri kongresā pieņēma šā gada jūlijā.