Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Izdots Kārļa Lāča un Kārļa Vērdiņa veidotais CD un grāmata "Lāču tēta dziesmas"

Dienas gaismu ieraudzījis Kārļa Lāča un Kārļa Vērdiņa kopīgais projekts - "deBusul Music" izdotā grāmata un CD "Lāču tēta dziesmas". Izdevums nopērkams vadošajās grāmatu tirdzniecības vietās.

Projekta īstenotāji parūpējušies arī par īpašu interneta vietni - "www.lacutetis.com", kurā pieejama ne tikai informācija par jauno grāmatu/CD un izpildītājiem, bet arī iespējams noklausīties visu 12 dziesmu demo versijas.

Grāmatu/CD "Lāču tēta dziesmas" veido divpadsmit Kārļa Vērdiņa dzejoļi, Kārļa Lāča mūzika un Unas Taal veidotās ilustrācijas. Grāmatas neatņemama sastāvdaļa ir dziesmu klavierizvilkumi un CD ar visām 12 kompozīcijām, ko iedziedājuši tādi skatuves mākslinieki kā Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Intars Busulis, Jolanta Strikaite ("Lady's Sweet") un bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte".

Grāmatas/CD pievienotā vērtība ir interneta vietne, kuras saturu veido ne tikai informācija par projekta ieceri, autoriem un izpildītājiem, bet arī aicinājums visiem interesentiem iesaistīties projekta turpmākajā attīstībā. Plānots, ka "www.lacutetis.com" būs ne tikai informatīva lapa, bet arī vieta, kur tie, kas jau paguvuši iepazīties ar "Lāču tēta dziesmām", izteiks savu viedokli un ierosinājumus, savukārt tie, kas vēl nav paguvuši iegādāties grāmatu, varēs apskatīt ilustrācijas, noklausīties dziesmu paraugus un iegūt ziņas par grāmatas tirdzniecības vietām, kā arī piedalīties dažādos īpaši veidotos konkursos sadarbībā ar projekta atbalstītājiem.

Dziesmas un grāmata būs pieejama arī "deBusul Music" interneta veikalā, bet klavierizvilkumus būs iespējams iegādāties "Musica Baltica" interneta vietnē.

Atsaucoties akcijas "Saulainas dienas" aicinājumam, viens lats no katras nopirktās grāmatas tiks ziedots Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas atbalstam - Ārkārtas gadījumu fonda vajadzībām.