Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Vīksni pārsteidz Juridiskās komisijas lēmums noraidīt viņa kandidatūru tiesneša amatam

Jelgavas tiesas tiesnesis Aldis Vīksne ir pārsteigts par Saeimas Juridiskās komisijas lēmumu noraidīt kandidatūru rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amatam uz nenoteiktu laiku.

"Pārsteigums, protams, tas bija, jo šajā gadījumā pirms komisijas sēdes ir tiesnešu kolēģija, kas vērtē tiesneša profesionālo atbilstību. Kolēģijas atzinums man bija pozitīvs, un it kā nav pamata šādam komisijas secinājumam," trešdien Latvijas Televīzijā sacīja Vīksne.

"Ar politiskajiem spēkiem es nekad neesmu bijis saistīts un noteikti nekad, skatot lietu, neesmu vērtējis kādas personas piederību politiskai partijai," uzsvēra tiesnesis.

Saskaņā ar likumu parlaments sākumā tiesnesi apstiprina amatā uz noteiktu laiku. Pēc tam parlamentam jālemj par apstiprināšanu uz beztermiņa ierobežojumiem. Vīksne līdz šim bija apstiprināts amatā uz pārbaudes laiku.

Jau ziņots, ka Saeimas Juridiskā komisija pirmajā darba sēdē noraidījusi Jelgavas tiesas tiesneša Vīksnes kandidatūru rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amatam.

Par Vīksni bijis slēgtais balsojums. Neskatoties uz Juridiskās komisijas negatīvo lēmumu, par Vīksni vēl būs jābalso Saeimai.

Vīksne pašlaik ir Administratīvās rajona tiesas tiesnesis Jelgavā.

9. un 10.Saeimā slēgtos balsojumos tiesnešu amatos neapstiprināja vairākus profesionāļus – Andreju Judinu un Māri Vīgantu. Ģenerālprokurora amatā netika apstiprināts Jānis Maizītis.