Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja \ Dzīvo zaļi

Tīra veļa bez pulvera

Šodien, iegādājoties kādu preci, domājam par to, kā ietaupīt, tajā pašā laikā ne mazāku vērību pievēršot arī tādām īpašībām kā kvalitāte un ekoloģiskums.

Biowashball jeb bioloģiskā veļas mazgāšanas bumba šajā ziņā ir lielisks atklājums un palīgs mājsaimniecēm, jo nodrošina iespēju izmazgāt veļu, neizmantojot mazgāšanas līdzekļus.

Biowashball tehnoloģija tika izstrādāta, pamatojoties uz zinātniskiem pētījumiem Japānā un Dienvidkorejā. Šī bioloģiskā mazgāšanas bumba sastāv no dabiskām keramikas lodītēm, kuras ievietotas netoksiska plastikāta bumbā. Tieši keramikas elementi ir tie, kas nodrošina tīru un ekoloģiskajām prasībām atbilstošu veļas mazgāšanu. Šobrīd Biowashball, pateicoties tās ekoloģiskumam, ekonomiskumam un labajām mazgāšanas īpašībām, gūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē.

Bioloģiskās mazgāšanas bumbā esošās keramikas lodītes satur mikroorganismus, no kurām svarīgākās ir trīs baktērijas: fotosintētiskās, rauga un pienskābās un veic veļas mazgāšanai labvēlīgas ūdens struktūras izmaiņas. Lai pilnveidotu šo mikroorganismu spējas, tiek izmantota dabiska zemes rūgšanas iedarbība. Visas to sastāvdaļas ir tīras, dabiskas, no zemes iegūtas substances.

No šiem keramikas elementiem nākošais spēcīgais infrasarkanais starojums veļas mazgāšanas laikā izjauc ūdeņraža līdzsvaru ūdens molekulās. Molekulu kustība kļūst spēcīgāka, ūdens labāk iekļūst veļā un daudz spēcīgāk spēj to izmazgāt. Pateicoties Biowashball, ūdenī tiek radīts pH līmenis ar vērtību ap 10, kas ir ekvivalents parastajam ķīmiskajam mazgāšanas līdzeklim. Pateicoties šim pH līmenim, organiskie un ķīmiskie netīrumi tiek izmazgāti. Keramikas elementi izstaro arī negatīvi lādētus jonus, kuri vājina netīrumu pieķeršanos audumam, un tie tiek viegli atdalīti pat bez ķīmiska mazgāšanas līdzekļa. Mazgāšanas bumba neitralizē hlora savienojumus ūdenī un samazina tā virsmas spraigumu, tādējādi palielinot ūdens mazgāšanas spēju.

Visbeidzot, Biowashball iznīcina patogēnos mikrobus gan ūdenī, gan veļas mašīnā, un tāpēc veļa kļūst higiēniski tīra.

Pat mazgājot veļu ik dienu, Biowashball ir efektīvi lietojama trīs gadus, tātad trīs gadu laikā vairs nav jātērē nauda par veļas pulveri un citiem mazgāšanas līdzekļiem. Lai saglabātu Biowashball optimālu efektivitāti, vēlams to reizi mēnesī uz pāris stundām novietot saulē vai vismaz dienas gaismā, lai keramikas elementi varētu reģenerēties.

Iegūt sīkāku informāciju par Biowashball, kā arī to iegādāties var biowashball.lv , kā arī atsevišķos Latvijas ekoveikalos.

***

NODERĪGI!

Bioloģiskās veļas mazgāšanas bumba Biowashball:

ir saudzīga – nesatur hloru un citus ķīmiskus elementus, tāpēc veļa tiek pasargāta no izbalēšanas, bet tekstilizstrādājumi nezaudē elastību

antialerģiska – nav alerģisku blakus parādību, ko var izraisīt parastā mazgāšanas līdzekļa paliekas drēbēs

antibakteriāla – iznīcina patogēnās baktērijas un likvidē nepatīkamas smakas

ekoloģiska – nesatur fosfātus, līdz ar to gruntsūdenī nenonāk kaitīgas ķīmiskās vielas

ekonomiska – aizstāj veļas pulveri trīs gadu garumā. Jūs ietaupiet ievērojamu naudas summu, kas būtu jāizdod par veļas mazgāšanas līdzekļiem

tiek taupīta elektroenerģija, jo veļa tiek izmazgāta līdz 50 °C temperatūrā

var izmantot mazgāšanai ar rokām

efektīvi lietojama trīs gadus

cena – Ls 28–35