Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Reperis Ozols personiskā intervijā atklāj detaļas par koncertfilmu „No Rajona līdz Arēnai”

© Dmitrijs Suļžics / F64

23. aprīlī ekskluzīvi uz Baltijā lielākā ekrāna, kinoteātrī “Forum Cinemas” Rīgā, plkst. 19:00 notiks Latvijas hiphopa pamatlicēja Ozola koncertfilmas “No Rajona līdz Arēnai” pirmizrāde. Dienu pirms zīmīgā notikuma mūziķa karjerā, Ozols viesojās mūsu TV studijā uz personisku sarunu ar Krišu Kāpostiņu.

Koncertfilma “No Rajona līdz Arēnai” ļauj skatītājiem ielūkoties Ozola radošās darbības divdesmitgades iespaidīgākajā šovā un atgriezties aizvadītā gada 28. decembra vakara sajūtās “Arēnā Rīga”, kā arī ieraudzīt un piedzīvot gada lielāko pašmāju hiphopa notikumu pērn. Cita starpā uzzinām, ka koncertfilmas nosaukums „No Rajona līdz Arēnai” ir nevis kādu producentu, bet gan tautas izdomāts vārdu salikums, kas esot „vienkārši pielipis”.

Intervijas gaitā Ozols atklāj, ka lai īstenotu īpašo notikumu, tika iesaistīti teju 70 cilvēki, no kuriem vismaz puse koncertā „Arēnā Rīga” uzstājās uz skatuves kopā ar vienu no visu laiku populārākajiem reperiem Latvijā. Skatuves vizuālajā noformējumā, izmantojot multimedijus un tiešām netradicionālas dekorācijas, koncerta apmeklētāji liriski tika aizvesti uz „rajonu” un tā kā šis termins daudziem ir pazīstams, sajūtas „Arēnā” bija kā agro jaunības dienu pagalmā ar pirmajiem draugiem, blēņām, satraukumiem, skūpstiem un kautiņiem.

Dmitrijs Suļžics / F64

Ozols sniedz arī savu personisko skaidrojumu, ar ko viņam asociējas „rajons” un reperis nonāk pie atziņas, ka šodien rajonā filmētie dziesmu video par mata tiesu atšķiras no klipiem, kas uzņemti mūziķa karjeras sākumā pirms 20 gadiem.

Rajons šķiet nemainīgs un ja kaut kas mainās, tad izskatās, ka paliek tikai „sūdīgāk”.

Tomēr reperis neļaujas pesimismam un ir gatavs pieslēgties urbānās vides sakārtošanā, un labprāt iesaistītos kāda rotaļu laukuma uzstādīšanā vai citā iedzīvotāju iniciatīvā. Esot tikai jāsazinās ar Ozola pārstāvjiem un varbūt izdodas panākt, ka kļūst mazliet mazāk „sūdīgi”.

Dmitrijs Suļžics / F64

Atgriežoties pie šīs nedēļas svarīgākā notikuma Latvijas hip-hopā, Ozols atklāj, ka koncertfilmai „No Rajona līdz Arēnai” nosacīti ir divas daļas, no kurām pirmā ir veltīta repera saspēlei ar „Latvijas Radio Bigband” un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa izteikti atklāj hiphopa žanra būtību un reizē ir retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem daiļrades garadarbiem. Tāpat filmā skatītāji varēs ielūkoties Arēnas aizskatuvē, ieraudzīt koncertu no otras puses aiz tumšā priekškara, sajust atmosfēru un emocijas, kas valdīja lielkoncerta dalībnieku ģērbtuvēs un pirms kāpšanas uz skatuves.

Protams, koncertfilma arī nonāks uz lielajiem ekrāniem reģionos, un katrā no gaidāmajām pirmizrādēm skatītāji un mūziķa fani varēs satikt Ozolu personīgi. 28. aprīlī pirmizrāde gaidāma Liepājā (BALLE), 30. aprīlī Valmierā, Kinoteātrī “Gaisma” un 3. maijā Ventspilī “Kino RIO”. Tiek plānoti arī seansi Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, savukārt gada siltākajos mēnešos stāstu „No Rajona līdz Arēnai” varēs iepazīt arī LTV skatītāji un LMT Viedtelevīzijas klienti.