Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Kultūra

Kultūras ministrei ir ko teikt par Krievijas viesmāksliniekiem Latvijā

© Flickr

"Tā ir katras kultūras iestādes vadītāja atbildība, veidojot savu repertuāru un saturu," vaicāta par Krievijas viesmākslinieku viesošanos Latvijā, uzsver kultūras ministre (PRO) Agnese Logina TV24 raidījumā "Ziņu Top".

"Es ļoti gribētu pieredzēt, ka mēs nemaz nenonākam pie tādām publiskām diskusijām par šo, jo vienkārši nav par ko runāt. Cilvēki neaicina krievu propagandas māksliniekus uz Latviju. Priecājos, ka sabiedrībā ir asa reakcija par to, jo tas parāda, ka mums kā sabiedrībai tas nav pieņemams un, ja nav pieņemams, tad mazinās arī piedāvājums," savu viedokli pauž Logina.
Kultūras ministre uzver, ka nekad neatbalstīs cenzūru, bet vēlas strādat pie tā, lai "nebūtu nemaz jautājums par to, ka kādam liekas, ja uz Latviju atvestu Krievijas māksliniekus, būtu pilnas zāles".
Runājot par Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, ministre novērtē, ka teātris nevairās no smagu tēmu risināšanas uz skatuves.
Atbildot uz raidījuma vadītājas jautājumu, vai krieviski runājošu teātri nevarētu aizliegt līdzīgi, kā sabiedriskā medija raidīšanu krievu valodā, ministre atbild: "Šobrīd neredzam tādu risku, tiek strādāts pie repertuāra. Tas ir stāsts par pašas iestādes atbildību un politiku, veidojot saturu un repertuāru."