Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Ludzas žurnāliste: Zinu cilvēkus, kas Ludzā aģitē par Latgales autonomiju

© Ekrānuzņēmums / youtube.com

“Ar latgaliešu valodu ir dažādi. Es zinu daudz tādu piemēru, un es nezinu, vai tie ir labi piemēri, kad krievi zina latgaliski, saprot latviski, bet demonstratīvi izrāda, ka nesaprot. Bet latgaliešu valodu viņi uztver kā vietas identifikāciju un savu. Tāpat mums ir cilvēki [latgalieši], kas abonē avīzi krieviski, un kad viņam prasu, kāpēc neabonē latviski – nē, nē – tas nav latgaliski”,  sarežģīto īstenību TV24 raidījumā "Preses klubs" skaidro “Ludzas zemes” redaktore Laima Linuža.

Laima Linuža pauž bažas, ka netiek adekvāti novērtēts fakts, ka daudz un bieži tiek runāts par Latgales autonomiju. Šis jautājums ir saasinājies visos sociālajos tīklos. Atliek vien uzrakstīt kādu rakstu par problēmām, kad soctīklu komentāri ir pilni ar aicinājumiem uz autonomiju un apgalvojumiem, ka Rīga mūs iznīcina, stāsta Linuža.

“Šobrīd es zinu cilvēkus, kas staigā pa Ludzu un kūda par Latgales autonomiju. Ja es zinu šos vārdus, vai tiešām atbildīgajiem dienestiem tie nav zināmi? Esmu jūsu cilvēkiem šos uzvārdus nosaukusi epastos, īsziņās. Kur ir rezultāti? “, kritiska ir Laima Linuža.