Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Traģēdija uz Koknese šosejas: Kravas automašīnai nobraucot no ceļa, bojā gājis tās vadītājs

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Otrdien Latvijā reģistrēts 131 ceļu satiksmes negadījums, kuros gāja bojā viens un cieta vēl 13 cilvēki, informē Valsts policija.

Vakar neilgi pirms plkst.17 Ogresgala pagasta, uz Kokneses šosejas, kravas automašīnas "DAF" vadītājs nobrauca no brauktuves un transportlīdzeklis apgāzās. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja automašīnas vadītājs. Par notikušo Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu un izmeklē negadījuma apstākļus.

Vakar astoņi cilvēki cietuši avārijās Rīgas reģionā, pa diviem - Latgalē un Zemgalē, bet viens - Vidzemē. No cietušajiem trīs bija gājēji, bet divi - elektroskrejriteņu vadītāji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi sešus vadītājus: trīs - Rīgas reģionā, divus - Zemgalē, bet vienu - Vidzemē. Aizturēts arī kāds vadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas. Trīs aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 205 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 55 autovadītāji, Vidzemē - 69, Latgalē - 37, Kurzemē - 32, bet Zemgalē - 12 autovadītāji.

Kopumā policija vakar noformējusi 387 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.