Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

Par netīši pastrādātu slepkavību piespriež 18 mēnešu cietumsodu filmas "Rust" ieroču pārzinei

© Unsplash

ASV tiesa piespriedusi 18 mēnešu cietumsodu mazbudžeta vesterna "Rust" ieroču pārzinei Hannai Gutjeresai-Rīdai saistībā ar operatores Halinas Hačinsas nošaušanu 2021.gada oktobrī filmas uzņemšanas laukumā.

Gutjeresai-Rīdai tika piespriests maksimālais sods. Viņa tika notiesāta par netīšu nogalināšanu.

2021.gada oktobrī Ņūmeksikā filmas "Rust" mēģinājumā Holivudas aktieris Aleks Boldvins turēja pistoli "Colt", kad no tās tika izšauta īsta lode, kas trāpīja Hačinsai, laupot viņai dzīvību. Kā skaidrojis Boldvins, viņam teikts, ka ierocī nav īstu patronu, turklāt viņam dots norādījums pavērst ieroci Hačinsas virzienā, operatorei gatavojoties uzņemt filmas skatu.

Tiesas prāvā atklājās, ka 26 gadus vecā Gutjeresa-Rīda vairākkārt nav ievērojusi pamata drošības noteikumus, atstājusi ieročus bez pieskatīšanas un ļāvusi aktieriem, tai skaitā Boldvinam, staigāt ar tiem apkārt. Viņa bija paņēmusi līdzi uz filmēšanas laukumu īstas lodes un pielādēja pistoli, ar kuru tika nogalināta Hačinsa.

Prokuratūra tiesā uzsvēra, ka Hačinsas nāvi izraisīja virkne drošības noteikumu pārkāpumu, sākot ar to, ka Gutjeresa-Rīda ienesa filmēšanas laukumā īstas lodes un ielādēja vienu no tām rekvizītu pistolē. Prokuratūra arī norādīja, ka apsūdzētā nav uzņēmusies atbildību un nav paudusi nožēlu.

Arī Boldvinam ir izvirzīta apsūdzība nonāvēšanā aiz neuzmanības. Tiesas prāva viņa lietā sāksies jūlijā. Viņš noliedz viņam izvirzītās apsūdzības. Notiesāšanas gadījumā arī Boldvinam var tikt piespriests 18 mēnešu cietumsods.