Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

„TikTok” negrasās aiziet no ASV tirgus un sola cīnīties tiesā pret likumu, kas draud ar aizliegumu

© Pixabay

Kā ziņots, Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens šonedēļ apstiprināja likumu, kas nosaka sociālo tīklu platformas bloķēšanu, ja tās Ķīnas īpašnieks „ByteDance” to nepārdos deviņu mēnešu laikā.

ASV politiķi ir noraizējušies, ka uzņēmums varētu koplietot lietotāju datus ar Ķīnas valdību, neskatoties uz atkārtotiem „TikTok” apliecinājumiem, ka tas to nedarīs.

Sociālās lietotnes īpašnieks ir apsolījis tiesas cīņu pret jauno likumu, kas draud to aizliegt ASV. „ByteDance” izpilddirektors Šou Zi Čevs sacīja: „Esiet drošs, mēs nekur neejam. Fakti un konstitūcija ir mūsu pusē, un mēs ceram, ka atkal uzvarēsim."

Uzņēmuma paziņojumā teikts: "TikTok” aizliegums ir antikonstitucionālais likums un mēs to apstrīdēsim tiesā. "Mēs uzskatām, ka fakti un likums ir mūsu pusē, un mēs galu galā gūsim virsroku."

Viens no argumentiem liecina, ka aizliegums lietotnes 170 miljoniem lietotāju ASV atņemtu viņu tiesības uz vārda brīvību.

Likums var saskarties arī ar pretestību no to „TikTok” lietotāju puses, kuri paļaujas uz lietotni, lai gūtu savus ienākumus, savukārt Ķīna iepriekš paziņoja, ka iebilst pret piespiedu pārdošanu.

„TikTok” lietošana ASV federālās valdības gandrīz četriem miljoniem darbinieku ierīcēs, kas pieder tās aģentūrām, ASV jau ir aizliegta. Tomēr ir atsevišķi izņēmumi tiesībaizsardzības, valsts drošības un drošības pētniecības nolūkos.