Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Polijā valdības ēkā atrod noklausīšanās ierīces

© Unsplash

Polijas drošības dienesti ziņo, ka valdības sapulču telpā atklājuši telefonsarunu noklausīšanās ierīces. Abas iesaistītās izlūkošanas aģentūras nav norādījušas, kas viņuprāt stāv aiz spiegošanas mēģinājuma, vēsta medijs „Deutsche Welle”.

Polijas drošības dienestu amatpersona otrdien paziņoja, ka ierīces ir atrastas un izjauktas valdības sēžu zālē, kuru gatavojās izmantot ministri. Nav skaidrs, cik ilgi ierīces tur atradušās un amatpersona atsacījās spekulēt par to, kurš tās ir uzstādījis.

Kā sociālajā vietnē „X” rakstīja preses pārstāvis Jaceks Dobžinskis: "Valsts aizsardzības dienests sadarbībā ar Iekšējās drošības aģentūru telpā, kurā šodien Katovicē notiks Ministru padomes sēde, atklāja un demontēja ierīces, ar kurām varētu veikt noklausīšanos,".

Dobžinskis Polijas televīzijai „TVN24” sacīja, ka iekārta spēj reģistrēt gan audio, gan video.

"Ir grūti pateikt, vai tās bija ierīces, kas uzstādītas jau pirms gadiem un nav atklātas agrāk" vai uzstādītas nesen.”

Atklājums noticis laikā, kad Polija un citas NATO dalībvalstis arvien biežāk kļūst par Krievijas spiegošanas mērķiem pēc Maskavas iebrukuma kaimiņos esošajā Ukrainā.

Tas notika tikai dienu pēc tam, kad Polijas tiesnesis aizbēga uz kaimiņos esošo Baltkrieviju un lūdza patvērumu saistībā ar apsūdzībām spiegošanā, kuras, viņaprāt, ir "izdomātas".

Martā Polijas varas iestādes paziņoja, ka ir veikušas kratīšanas saistībā ar aizdomām par Krievijas spiegu tīklu Polijā, izmantojot Čehijas sniegtos izlūkdatus.