Kā ziemā atkausēt auto vējstiklu?

Auto, tehnika, IT 8.decembris 2018
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Portāls "do it yourself" sniedz dažus padomu, kā mājas apstākļos vari atkausēt un tikt vaļā no ledus un sniega kārtiņas uz automašīnas vējstikla ziemā!

Sniegotas un aukstas ziemas laikā nav teju nekas kaitinošāks par aizsalušu un apsnigušu vējstiklu. Protams, laicīgi iedarbinot un uzsildot auto, vējstiklu notīrīšana ir daudz vieglāka, taču logu skrāpēšana gan sabojā garastāvokli, gan patērē pietiekami daudz laika.

Pixabay

Izrādās, tev nepieciešamas tikai dažas vienkāršas lietas un zināmi paņēmieni, lai ziemā tava auto logi būtu tīri no sniega un ledus!

1.

Ūdens un ētiķis

Viss kas tev nepieciešams - aerosola pudele, kura pildīta ar 1/4 ūdens un 3/4 etiķa. Tas būs tavs pašgatavotais "ledus atkausētājs"!

  1. Labi sakrati pudeli, lai ūdens un etiķis labi sajauktos kopā;
  2. Vienmērīgi, bet bagātīgi uzklāj šķīdumu uz aizsalušajiem vējstikliem;
  3. Ledus pakāpeniski nokusīs

Uzmanību!

Etiķis ir skābe, tādēļ pārmērīga lietošana var bojāt vējstikla krāsojumu, rodoties nelielām bedrītēm stiklā. Esi pārliecināts, ka izmanto tik daudz, lai no vējstikla dabūtu nost ledus kārtiņu. Tāpat nekādā gadījumā nelej uz auto etiķi tīrā veidā!

2.

Alkahols un ūdens

Šoreiz aerosola pudelē iepildi 1/3 ūdeni un 2/3 denaturātu jeb tehnisko spirtu. Ja vēlies, vari arī iepildīt dažus pilienus trauku mazgājamā līdzekļa, lai ledus labāk izkustu.

Sakrati pudeli un gatavs - izsmidzini šķidrumu uz sasalušās virsmas. Pagatavotais šķidrums palīdzēs atkausēt ledu, lai varētu vieglāk un ātrāk to noskrāpēt ar lāpstiņu.

Uzmanību!
Denaturāts jeb tehniskais spirts ir uzliesmojošs, tādēļ turies pa gabalu no dzirkstelēm un atklātas uguns, kad to uzsmidzini!

3.

Sālsūdens

Sālsūdens ir vēl viens paņēmiens, lai notīrītu vējstiklu. Tā iedarbība ir lēnāka, bet droša, ka ledus izkusīs! Vienīgi, aukstās ziemās ieteicams ūdenim piejaukt kalnu sāli.

Uzmanību!
Neizmanto karstu ūdeni, tas var sabojāt auto stiklu!

4.

Ķīmiski produkti

Ja neesi pret ķīmiskajiem līdzekļiem, tad vēl pirms aukstāka laika iestāšanās noderīgi nopirkt speciālos līdzekļus, kas palīdzēs ātri un efektīvi savest auto braukšanas kārtībā!

5.

Aizsedz auto logus

Visbeidzot, labākā aizsardzība pret aizsalušiem vējstikliem ir tos apsegt ar dvieļiem, auduma gabaliem vai pat avīzēm, lai aizsargātu stiklus no sala. Tāpat speciālus materiālus iespējams nopirkt auto preču veikalos.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija