Zinātnieki aplēsuši, kā cilvēki varētu izskatīties 2100. gadā

tautaruna.lv 23.oktobris 2022, 17:20
 
Pixabay.com
Kāds uzņēmums ir izveidojis nākotnes cilvēka 3D modeli, pamatojoties uz dažādām zinātniskajām prognozēm, un rezultāts ir patiesi šausminošs, vēsta "Mirror".

Vairāki zinātnieki, pētot mūsdienu tehnoloģiju ietekmi uz cilvēka ķermeni, secinājuši, ka pārmērīga viedtelefonu un datoru lietošana var izraisīt karpālā kanāla sindromu, radīt acu apsārtumu, asarošanu, sūrstēšanu, izraisīt sāpes sprandā un plecu daļā. Ņemot vērā šos un citus zinātnieku secinājumus, kāds uzņēmums izveidojis nākotnes cilvēka 3D modeli, nosaucot to par Mindiju. Viņai ir izliekta mugura, ko izraisījusi iepriekšējo paaudžu stundām ilga sēdēšana pie datora, saliekts kakls, kas radies, skatoties viedtālruņos.

Mindijas galvaskauss ir "biezāks", salīdzinot ar mūsdienās dzīvojošiem cilvēkiem. Daba ir parūpējusies, lai tādā veidā labāk aizsargātu smadzenes no viedtālruņu izstarotā radiofrekvences starojuma, kas, pēc dažu domām, var nopietni ietekmēt veselību. Savukārt Mindijas smadzenes ir sarukušas, pamatojoties uz neseno zinātnisko teoriju, ka mazkustīgs dzīvesveids samazina cilvēka smadzeņu kapacitāti.

Neparastākā pārvērtība, ko šobrīd ir grūti iedomāties, ir otrs plakstiņu komplekts, lai filtrētu pārmērīgu gaismu, ko izstaro tehnoloģiju ierīces.

Lai gan Mindijas modelis ir ekstrēms un radīts šokēšanai, tas sniedz interesantu vizuālu priekšstatu par zinātnisko pētījumu kopumu, raksta "Mirror".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas