Kur iespējams izmantot kafijas biezumus

Dzīvo gudri! 25.februāris 2019
 
Pixabay
Kad kafija ir izdzerta, kafijas biezumi pārsvarā tiek aizskaloti kanalizācijā vai izmesti miskastē. Taču arī izlietotus kafijas biezumus var izmantot otrreiz, iesaka kafijas eksperts Gatis Zēmanis.

Augu mēslošana

Kafija ir lielisks materiāls, ar ko dārzā mēslot visu veidu augus. Arī izlietota kafija satur tādus minerālus kā fosfors, kalcijs un magnijs, kas ir vajadzīgi, lai augi būtu veselīgi. Nemetiet izlietoto kafiju atkritumu kastē, bet pievienojiet to kompostkaudzei. Tā bagātinās kompostu ar slāpekli. Izbārstot izlietotu kafiju uz augiem, pasargāsiet tos no dažādiem kukaiņiem, gliemežiem un pat kaķiem.

Piemēram, sējot redīsus un burkānus, kafija ne tikai pasargās tos no kukaiņiem, bet arī palielinās ražu.

Kosmētika

Kafija satur dažādas uzturvielas, eļļas un arī antioksidantus. Izlietoto kafiju var lieliski izmantot kā kosmētikas līdzekli.

Sajauciet to kopā ar medu, kokosriekstu eļļu vai sāli un izmantojiet kā lielisku skrubi pirtī.

Tāpat kafija ir arī iedarbīgs pretcelulīta līdzeklis.

Ledusskapja aromāta uzlabošana

Ar kafijas pupiņu palīdzību var atbrīvoties no smakas ledusskapī. To pašu var darīt ar kafijas biezumiem. Ielieciet tos kādā atvērtā traukā vai, piemēram, zeķubiksēs, lieciet to ledusskapja un saldētavas dziļākajā stūrī. Šādi tā uzsūks nepatīkamos aromātus līdz pat vienai nedēļai.

Tīrīšanas līdzeklis

Kafijas biezumus var izmantot kā abrazīvu līdzekli tīrīšanā, kā arī lai atbrīvotos no ķiploku vai zivju aromāta. Sajaucot biezumus ar siltu ūdeni, veidojas masa, ko var izmantot kā pastu mēbeļu pulēšanai. Pirms krāsns vai kamīna tīrīšanas pelnus var pārkaisīt ar mitriem kafijas biezumiem, lai pelnu putekļi neietu pa gaisu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija