10 pārsteidzoši dzēriena "Coca-cola" izmantošanas veidi

Dzīvo gudri! 15.oktobris 2019
 
Baiba Puriņa
 

2 / 2

pixabay

6. Traipu tīrīšanai

Ar "Coca-cola" iespējams no auduma iztīra asins un tauku traipus. Uzlej dzērienu tieši uz traipa un liec mazgāties veļasmašīnā. Dzērienā esošās ogļskābe un fosforskābe lieliski tiks galā ar traipiem.

"LifeHacks" nolēma pārbaudīt, vai dzēriens patiesi spēj no aduma iztīrīt traipus. Eksperimentā atklājās, ka "Coca Cola" tika galā ar uzdevumu uz 80 - 90 procentiem.

7. Briļļu tīrīšanai

Ar "Coca-cola" dzēriena palīdzību vari veikli atbrīvoties no traipiem uz brillēm. Vienkārši aplej briļļu stiklus ar saldo dzērienu un tad noskalo zem ūdens un noslauki. Briļļu stikli atkal būs dzidri.

Ar "Coca- cola" vari tīrīt arī logus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

8. Izmantot kā "ugunsdzēšamo aparātu"

Nelielas uguns nodzēšanais vari izmantot "Coca-cola". Sakrati dzērienu plastmasas pudelē un ar tā putām apdzēs neliela apmēra uguni, piemēram, ugunskuru.

Ekrānuzņēmums no YouTube

9. Pret kukaiņu kodumiem

Ja sadzēlusi bite vai iekodis kāds insekts, ņem talkā "Coca-cola". Tā palīdzēs mazināt kairinājumu. Vienkārši aplej koduma vietu ar saldo dzērienu.

10. Lūpu balzams

No "Coca - cola" iespējams pagatavot "garšīgu" lūpu balzamu.

Vajadzēs:

  • tējkaroti cukura
  • nedaudz kakao sviesta
  • "Coca-cola" dzērienu

Tējkarotei cukura pievieno kakao sviestu un uzlej nedaudz "Coca-cola" dzēriena. tad karoti turi virs uguns liesmas, līdz cukurs izkūst. Tad šķidrumu iepildi lūpu balzama trauciņa un liec ledusskapī, lai šķidrums sacietē.

Ekrānuzņēmums no YouTube

***

Eksperiments un daži interesanti fakti

  • Nesen "Lifehacks" veica eksperimentu, kurā pārbaudījām, vai tiešām "Coca Cola Zero" nesatur cukuru. Eksperimentā cenšoties noskaidrot, vai tiešām gāzētā limonāde "Coca Cola Zero" nesatur cukuru, tika secināts, ka minētais dzēriens tiešām atšķiras no ierastās "Coca Colas".
  • Izrādās, ka lielākie "Coca-cola" cienītāji ir tieši meksikāņi. Vidēji meksikāni izdzerot vairāk nekā amerikāņi, briti, indieši un ķīnieši kopā.
  • Ir aprēķināts, ka visā pasaulē vidusmēra cilvēks patērē "Coca - Cola" uzņēmuma produktus vidēji ik pēc katrām četrām dienām.
  • Indijā šo dzērienu uz gadu izņēma no apgrozības, jo valsts likums prasa, lai tiktu atklātas visas tā sastāvdaļas, ko uzņēmums, protams, atteicās darīt. Pārsteidzoši, ka tas nekādi neietekmēja uzņēmuma peļņu.
  • "Coca-cola" plaši izmanto arī kulinārijā, piemēram, desertu pagatavošanai vai gaļas marinādēm.
Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija