Lai pagatavotu kraukšķīgu mizu uzkodu, būs nepieciešams:
- 1 tējkarote paprikas pulvera
- 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
- sāls un pipari pēc garšas
- olīveļļa
1. solis.
Vispirms kārtīgi noskalo dārzeņus (šajā gadījumā izmantoti kartupelis, kālis un burkāns) zem tekoša ūdens. Tad ar mizošanas nazīti plānās strēmelēs noņem to mizu.
2. solis
Mizas saber bļodā un tām pievieno 2 tējkarotes olīveļļas.
Tad mizām pievieno garšvielas - 1 tējkaroti paprikas pulvera, 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera, 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.
3. solis
Izklāj mizas uz cepešpannas un uz 15 minūtēm liec cepeškrāsnī 200 grādos. Ik pēc piecām minūtēm mizas apmaisi, lai tās neapdegtu.
Rezultātā iegūsi gardu un "smeķīgu" uzkodu, ko pasniegt kopā ar krējumu vai majonēzi. Turklāt dārzenis būs pilnībā lietderīgi izmantots.
Komentē