4 padomi, kā pareizi uzglabāt ogas un garšaugus ziemai

Dzīvo gudri! 14.augusts 2020
 

4 / 4

pexels.com

4. Ieteikumi kaltēšanai un žāvēšanai

Kaltējot liela nozīme ir pareizai temperatūrai un apstākļiem - ja kaltēšanas laikā garšaugiem tiek klāt saules gaisma, tie zaudē krāsu un garšu. Savukārt nepietiekama vēdināšana un zema temperatūra var veicināt pelēšanu. Tāpat jāatceras, ka ogas kaltēšanai jāievāc sausā periodā, vislabāk - rīta cēlienā, kad nožuvusi rasa, jo tad tajās ir daudz mazāk šķidruma. Vislabākā vieta žāvēšanai ir lauku mājas bēniņi, malkas šķūnītis vai pirtsaugša, jo šīs telpas labi vēdinās un tajās neiespīd saule, taču svarīgi, lai klāt netiek grauzēji.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija