7 ikdienas paradumi, kas bojā un sausina sejas ādu

Dzīvo gudri! 25.jūlijs 2021
 
pexels.com
Vasarā āda var kļūt visai jutīga. Karstā gaisa, spēcīgās saules ietekmē āda var kļūt ne tikai taukaina, bet arī sausa. Visvieglākā metode, kā cīnīties ar sausu ādu ir mitrinošie krēmi. Tomēr reizēm šie skaistumkopšanas produkti nespēj palīdzēt, jo netiek mainīti ikdienas ieradumi, kas veicina šādas problēmas rašanos. Izlasiet un noskaidrojiet, kādi septiņi faktori veicina sausas ādas veidošanos!

pixabay.com

1. Dzer par daudz ūdeni

Ikdienā ir ļoti svarīgi dzert pietiekami daudz ūdeni, lai organisms neizžutu. Dehidrācija negatīvi ietekmē vairākus ķermeņa procesus. Tai skaitā arī ādu. Tomēr eksperti izceļ, ka arī pārlieku liels ūdens patēriņš var veicināt sausas ādas veidošanos. Tas izklausās visai pretrunīgi, ka ūdens var gan veicināt, gan pasliktināt ādas stāvokli. Tomēr eksperti atzīmē, ka pārmērīgi daudz dzerot ūdeni, no organisma tiek izvadītas vairākas vērtīgās minerālvielas. Tādējādi tas var kalpot par iemelsu, kāpēc āda ir kļuvusi sausa un blāva.

pixabay.com

2. Ilgstoša mazgāšanās

Pēc garas darba dienas ir patīkami ieiet karstā dušā. Bieži vien dušā mēs pavadām ilgāku laiku nekā ir nepieciešams. Ūdens patīkami remdē dienā sakrāto sasprindzinājumu, tomēr pārlieku ilga dušošanās var veicināt sausas ādas rašanos. Karstais ūdens noskalo no ķermeņa ādas aizsargājošo mitrumu. Kā atzīst eksperti, jo ilgāks laiks tiek pavadīts dušā, jo āda vairāk izžūst. Tādējādi tiek ietekmēta ādas aizsargbarjera. Ieteicams iet īsās, remdenās dušās un izmantot maigas ziepes, lai nekaitētu ādai!

pixabay.com

3. Mitrinošs krēms

Mitrinošs krēms palīdz sausai ādai atgūt "mirdzumu". Tomēr nepareiza mitrinošā krēma lietošana var neradīt vēlamo efektu. Ādas kopšanas speciālisti atzīst, ka lielākā daļa cilvēku, mitrinošo krēmu uzklāj pēc tam, kad ir nomazgājuši seju un to nosusinājuši ar dvieli. Tomēr pareizāk būtu šo krēmu uzklāt uz mitras sejas ādas. Tas palīdzēs labāk mitrināt ādu, nekā tad, ja produkts tiks uzklāts uz sausas sejas ādas.

pexels.com

4. Zeķu nenēsāšana

Aukstajos gada mēnešos daži izvēlas doties gulēt ar zeķēm kājās. Eksperti izceļ, ka šādu paradumu vajadzētu ieviest ikvienam savā ikdienā un ne tikai aukstajā gadalaikā. Zeķu valkāšana dodoties pie miera, palīdzēs ne tikai novērst karstuma viļņus, bet arī uzturēt pēdas mīkstas. Zeķu nēsāšana palīdzēs papēžiem nesasprāgtāt un nekļūt sausiem.

pixabay.com

5. "Cieti" kokvilnas dvieļi

Lai izvarītos no sausas un sakairinātas sejas ādas, ieteicams nomainīt mājās esošos, stingros kokvilnas dvieļus. "Cietie" kokvilnas dvieļi kaitē sejas ādai. Pēc sejas nomazgāšanas, slaukot seju šāda tipa dvielī, var tikt kairināta sejas āda, kas veicinās ne tikai apsārtumu, bet arī sausumu un niezi. Vislabāk ir izvēlēties mīkstu dvielīti.

pixabay.com

6. Olas

Olas ir lielisks olbaltumvielu avots. Tomēr nevajadzētu pārspīlēt ar šī produkta lietošanu uzturā, ja jums ir novērojama sausa āda. Olas satur daudz A vitamīna. Lietojot uzturā pārmērīgi daudz olas, šis vitamīns var negatīvi ietekmēt ādu. No olām ikdienas uzturā nevajadzētu atturēties pa visam. Ir nepieciešams ievērot mērenību. Speciālisti iesaka dienas laikā apēst ne vairāk kā trīs olas.

pexels.com

7. Pareiza mitrinošā krēma izvēle

Ja jums šķiet, ka jūsu mitrinošais krēms nepalīdz cīņā ar sausu ādu, iespējams tas nav piemērots jūsu ādai. Šādā gadījumā būtu nepieciešams izvēlēties "treknāku" krēmu. Ja jums ir taukaina tipa āda, tad vislabāk izvēlēties mitrinošo krēmu uz ūdens bāzes. Savukārt jutīgai ādai vislabāk noderēs krēmi, kuri satur nomierinošas sastāvdaļas. Izvēloties pareizu mitrinātāju, tas palīdzēs ādai ilgāk uzturēt mitrumu un izskatīties starojošākai.

Avots


*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.




Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija