Izmēģini! 4 veidi, kā cīnīties ar augļu mušiņām

Dzīvo gudri! 3.augusts 2021
 
pexels.com
Vasaras un agra rudens periodā brīžos, kad mājās parādās dažādas dārza veltes ir manāmas arī mazas augļu mušiņas. Tās vienmēr uzrodas neticami ātri un "apsēd" gardos svaigos augļus un ogas. Izlasiet un uzziniet, kā ātri un vienkārši var atbrīvoties no nevēlamajiem mājas viesiem!

Ekrānuzņēmums no Goodhousekeeping.com

1. Ābola sidra etiķis

Nepieciešams: glāze, pārtikas plēve, ābola sirda etiķis, zobu bakstāmais, gumija.

Process:

Ielej glāze ābola sidra etiķi, pārliec glāzei pāri pārtikas plēvi. Lai pārtikas plēve varētu "stāvēt vietā", apliec glāzei apkārt gumiju. Pēc tam ar zobu bakstāmo plēvē sadur vairākus caurumiņus. Augļu mušiņu slazds ir gatavs. Ābola sidrs pievilinās nevēlamos mājas ciemiņus, pateicoties plēvei, viņi nespēs vairs izkļūt ārā no slazda!

Ekrānuzņēmums no Goodhousekeeping.com

2. Etiķis + auglis

Nepieciešams: etiķis, burka, papīra lapa, sabojājies auglis.

Process:

Ieliec burkā sabojājušos augli, pielej klāt mazliet etiķa. No papīra izveido tūtu jeb konusu un ievieto to burkā, lai šaurākais gals būtu burkas iekšpusē. Saskābušā augļa smarža pievilinās mušiņas, taču viņām būs grūti izkļūt ārā no burkas, pateicoties papīra konusam.

Ekrānuzņēmums no Goodhousekeeping.com

3. Etiķis + trauku mazgājamais līdzeklis

Nepieciešams: bļoda, etiķis, trauku mazgājamais līdzeklis.

Process: bļodiņā ielej etiķi un pievieno klāt trauku mazgājamo līdzekli. Atstāj trauku nenosegtu. Trauku mazgājamais līdzeklis samazinās etiķa stipro aromātu un pievilinās mušiņas. Tādējādi mušiņām ielidojot šajā škidrumā būs grūti tikt ārā.

pexels.com

4. Vīns vai alus

Nepieciešams: vīns vai alus.

Process:

Līdzīgi kā etiķa aromāts, tā arī vīna vai alus smarža ir lielisks veids, kā pievilināt augļu mušiņas. Atstājiet atvērtu alus vai vīna pudeli, kurā ir nedaudz palicis šī dzēriena uz virtuves galda. Mušas sajutīs tā aromātu un dosies pie dzēriena, tā kā pudelēm ir šaurs kakliņš, tām būs grūti izkļūt ārā, jo tās būs apdullušas.

Avots

Noderēja?1

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Zināi, ka arī moskīti lampas ir efektīvas pret augļu mušiņām: averto.lv/lv/moskitu-od...n-atbaiditaji/

4.augusts 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija