7 paradumi, kas veicina grumbiņu veidošanos

Dzīvo gudri! 5.oktobris 2021
 
pexels.com
Kā padarīt sejas ādu jauneklīgāku, lai nevajadzētu uztraukties par priekšlaicīgām novecošanās pazīmēm - grumbiņām, sejas plankumiem un smalkām mīmikas līnijām? Dermatoloģijas eksperti apkopojuši 7 ikdienas paradumus, kas var veicināt grumbiņu un sejas ādas nepilnību veidošanos!

pexels.com

1. Saule

Saules gaismu uzskata par vienu no galvenajiem novecošanās cēloņiem.

"Spēcīgie saules stari izraisa grumbiņas, plankumus, paplašinātus kapilārus un ādas vēzi," min dermatalogs Adraš Vijajs Mudgils. Lai izvairītos no priekšlaicīgas sejas ādas novecošanās, ieteicams katru dienu lietot saules aizsargkrēmu ar SPF 30 aizsardzību.

pexels.com

2. Smēķēšana

Smēķēšana kaitē ne tikai vispārīgajam veselības stāvoklim, bet arī sejas ādai. Smēķēšana rada priekšlaicīgu ādas novecošanos, grumbu veidošanos un kolagēna olbaltumvielu zudumu organismā. Tabakā esošās ķīmiskās vielas veicina kolagēna un elastīna degradāciju, tādējādi samazinās ādas tvirtums, āda paliek "nokarena" un rodas grumbiņas.

pexels.com

3. Dehidrācija

Dehidrācija negatīvi ietekmē dažādus ķermeņa procesus, tai skaitā muskuļu, locītavu un orgānu darbību, kā arī ādas stāvokli. "Nepietiekams ūdens patēriņš nenāk par labu ādai," atzīst dermatalogs Mudgils. Ķermeņa dehidrācija veicina dažādas sejas ādas problemas, piemēram, ekszēmas, psoriāzes rašanos. Kā arī padara redzamākas sejas grumbiņas un smalkās mīmikas līnijas.

pexels.com

4. Sejas mīmikas

Amerikas Dermatoloģijas akadēmijas asociācija veikusi pētījumu, kurā atklājās, ka izteiktas, atkārtotas mīmikas var radīt smalkas līnijas sejas ādā. "Rādot dažādas sejas izteiksmes, saraujas muskuļi. Ja daudzus gadus savelkat vienus un tos pašus muskuļus, šīs līnijas kļūst patstāvīgas," pausts asociācijas pētījumā. Viena no izplatītākajām sejas mīmikas līnijām ir redzama pie acīm. Tā rodas, ja spožā saules gaismā netiek lietotas saulesbrilles.

pexels.com

5. Alkohols

Saskaņā ar Amerikas Dermatoloģijas akadēmijas asociācijas (ADAA) pausto, alkohols nelabvēlīgi ietekmē sejas ādu. Tas ir saistīts ar to, ka lietojot alkoholu tiek dehidrēts organisms, kā rezultātā tiek atstāts negatīvs iespaids uz sejas ādu. Bieža alkohola lietošana var veicināt strauju novecošanos.

pexels.com

6. Fizisko aktivitāšu trūkums

Izrādās, ka fiziskās aktivitātes ir ne tikai nozīmīgas ķermenim un vispārējai veselībai, bet arī skaistumam. ADAA skaidro, ka fiziskas aktivitātes vai aizkavēt priekšlaicīgu ādas novecošanos. Dažādi vingrinājumi uzlabo asinsriti un imūnsistēmu, kā rezultātā ir iespējams izskatīties jauneklīgākai.

pexels.com

7. Nepareiza sejas kopšana

Pareiza sejas kopšana ir ļoti nozīmīga, lai āda priekšlaicīgi nenovecotu. Kāda ir pareiza sejas ādas kopšana? Svarīgi ir divas reizes dienā maigi attīrīt ādu no netīrumiem. Būtiski ir sejas ādu attīrīt maigi, jo pretējā gadījumā tā var tikt kairināta un tādējādi veicināta priekšlaicīga novecošanās. Pēc ādas attīrīšanas ieteicams uzklāt sejas mitrinātāju. Mitrinātājs laika gaitā palīdzēs ādai piešķirt jauneklīgāku izskatu. Svarīgi ir izvairīties no tādiem sejas kopšanas līdzekļiem, kurus lietojot ir jūtama dedzinoša sajūta. Šādā situācijā āda tiek kairināta un tas nemaz nav ieteicams!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija