4 idejas, ko izvēlēties dāvanās Ziemassvētkos

Dzīvo gudri! 19.decembris 2021
 
pexels.com
Arvien straujākiem soļiem tuvojas Ziemassvētki. Šie svētki nav iedomājami bez dāvanām. Ko dāvināt, ja trūkst ideju?

pexels.com

1. Ko dāvināt bērniem?

Sarūpēt dāvanas bērniem ir salīdzinoši viegli, jo mazuļu sajūsma par jaunām rotaļlietām ir neizsmeļama. Pašiem mazākajiem, kuri piedzīvo savus pirmos vai varbūt otros Ziemassvētkus, būs prieks par mīļu miega rotaļlietu, ko ņemt līdzi gultiņā, bet interaktīvs rotaļu zaķis vai spēļu galdiņš palīdzēs attīstīt sīko motoriku un runas prasmes. Protams, klasiskais dāvanu klāsts - lelles, leļļu rati un mājas vai automašīnas ar tālvadību - noteikti iepriecinās mazo saņēmēju. Bērni būs arī priecīgi saņemt dažādu konstruktoru komplektus, galda spēles, arī izglītojošās spēles un radošos komplektus. Mazai modes dāmai noderēs pirmais rotu darināšanas komplekts, zinātniekam - rotaļu teleskops vai mikroskops, māksliniekiem - gleznošanas komplekts, bet eksperimentu kārajiem - smaržu vai kristālu laboratorija.

pexels.com

2. Ko dāvināt sievietēm?

Lai patiesi iepriecinātu saņēmēju, cilvēks ir labi jāpazīst. Visvērtīgākās ir personiskas dāvanas, kas var apzīmēt tikai dāvinātājam un dāvanas saņēmējam zināmus notikumus vai piepilda ilgotas vēlēšanās. Sievietēm var dāvināt to, kas ļauj viņām justies īpašām: lietas skaistumam, dažādas viedierīces, greznus un elegantus interjera priekšmetus, traukus. Sievietēm, kurām patīk gatavot, laba dāvana būs mazā virtuves tehnika - blenderi, virtuves kombaini, kafijas aparāti utt., bet, ja viņa aizraujas ar sportu, lieliski piemērots būs sporta viedpulkstenis vai dažādi trenažieri, kas ļaus uzturēt izcilu formu arī mājas apstākļos.

pexels.com

3. Ko dāvināt vīriešiem?

Vairumā gadījumu vīrieši ir praktiski domājoši, un viss ikdienai - darbam, hobijam un mājai - ir sagādāts, taču gribas sameklēt ko nebijušu, lai pārsteiguma brīdis būtu atmiņā paliekošs. Izvēlei būtu jābalstās uz to, kādas nozīmes dāvanu mēs gribam pasniegt - personisku, kas paredzēta tikai un vienīgi saņēmējam, ģimenes, kas paredzēta kopīgai laika pavadīšanai, vai statusa. Dāvanas emocionālo un finansiālo vērtību visbiežāk nosaka tas, kādas attiecības valda starp dāvinātāju un dāvanas saņēmēju. Auto faniem, kuriem vienmēr patīk kaut ko remontēt, noderēs liels uzgriežņu atslēgu komplekts vai instrumentu kaste. Sevišķu prieku sagādās arī auto aksesuāri. Mūzikas cienītāji priecāsies par bezvadu austiņām, kvalitatīviem skaļruņiem. Sporta pulksteņi un aproces, piederumi iemīļotajam sporta veidam atstās iespaidu uz vīrieti, kurš aizraujas ar sportu. Dabas mīļotājiem var noderēt velosipēds, leduskaste, soma pārgājieniem.

pexels.com

4. Ko dāvināt četrkājainajiem draugiem?

Suņiem un kaķiem viennozīmīgi liels prieks būs par dažādām rotaļlietām. Suņiem viena no mīļākajām rotaļlietām ir bumbiņa. Daudziem suņiem patīk arī diski, plīša rotaļlietas, ko var gan paņemt līdzi guļvietā, gan kost un plosīt, pīkstošas rotaļlietas, kas sagādās mīlulim daudz prieka - jo skaļāka rotaļlietas izdotā skaņa, jo vairāk jautrības mājdzīvniekam; virves rotaļlietas.

Kaķiem ir citādi paradumi nekā suņiem, tāpēc atšķiras arī šiem dzīvniekiem piemērotās rotaļlietas. Daļa rotaļlietu, kas patiks vairumam kaķu ir, piemēram, kāpelējamās rotaļlietas, kas sniedz kaķim izklaidi un palīdz apmierināt dabiskos instinktus, spīdīgas rotaļlietas jauku sauleszaķīšu medībām, mīkstās rotaļlietas, pret kurām ar baudu asināt nagus, rotaļlietas, kuras viegli satvert mutē, spēlējot medības, piemēram, pelītes, un interaktīvās rotaļlietas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija