7 virtuvē atrodami produkti, kas veicina matu augšanu

Dzīvo gudri! 28.aprīlis 2022
 
pexels.com
Cīņā pret matu izkrišanu var palīdzēt gan dažādi uztura bagātinātāji, gan šampūni. Mēs apkopojām septiņus dabiskus veidus, kā ar virtuvē pieejamajiem produktiem iespējams cīnīties pret matu izkrišanu!

pexels.com

1. Veselīgs uzturs

Veselīgs uzturs palīdz ne tikai uzturēt labu fizisko formu, bet arī veicina matu augšanu. Eksperti iesaka cilvēkiem, kuriem pastiprināti izkrīt mati, uzturā lietot dārzeņus, augļus, pākšaugus un liesus gaļas produktus. Šajos produktos esošās olbaltumvielas, C vitamīns, dzelzs un taukskābes ir vitāli svarīgas matu augšanā.

pexels.com

2. Eļļas

Dažādas virtuvē un vannasistabā esošās eļļas var lieti noderēt brīžos, kad cīnaties ar matu izkrišanu. Eksperti iesaka galvas ādā iemasēt, piemēram, jojobas, piparmētru, lavandas, vīģu, diždadža, rozmarīna vai rīcineļļu. Šīs eļļas stimulē matu augšanu. Iemasējiet galvas ādā vienu no šīm eļļām, atstājiet to matos pusstundu.

pexels.com

3. Etiķis

Interesanti, bet fakts! Etiķis var palīdzēt pret matu izkrišanu, veicinot jaunu matu augšanu. Ja vēlaties iegūt biezākus matus, ieteicams tos mazgāt ar etiķi. Etiķis palīdzēs atjaunot matu dabisko pH līmeni. Kā arī tas ir lielisks produkts, lai attīrītu galvas ādu.

pexels.com

4. Olu dzeltenums

Lai iegūtu kuplus un biezus matus, nav nepieciešams tērēt daudz naudas dārgās matu maskās. Masku varat pagatavot pati. Nepieciešams vien olas dzeltenums un olīveļļa. Sajauciet abas sastāvdaļas kopā un ieklājiet matos, galvas ādā.

pexels.com

5. Banāni

Banāni ir ne tikai gardi, bet arī lieliski palīdzēs iegūt kuplus matus. Ar dakšiņu saspaidiet pāris banānus. Ieklājiet banānu masu matos. Pēc tam matus ietiniet plastmasas maisiņā. Šāda vienkārša maska veicinās matu augšanu.

pexels.com

6. Avokado + kokosriekstu eļļa

Izkausējiet vienu tējkaroti kokoskriekstu eļļas. Tai ir jābūt šķidras konsistences. Kad eļļa izkausēta, sajauciet to kopā ar vienu avokado. Ieklājiet matos iegūto biezeni. Šī būs laba un lēta matu maska, ja vēlaties iegūt mīkstus matus, kā arī veicināt to augšanu.

pexels.com

7. Sīpolu sula + medus

Šī varētu nebūt pati smaržīgākā maska, taču tā ir ļoti efektīva, ja vēlaties veicināt matu augšanu. Maskai nepieciešama sīpolu sula un medus. Izspiediet sulu no viena maza sīpola, tai pievienojiet klāt vienu tējkaroti medus. Ieklājiet masku matos un atstājiet to uz nakti. Nākamajā rītā izmazgājiet galvu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Ir produkts kas veicina matu izkrišanu...sieva virtuvē

28.aprīlis 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija