6 neparasti veidi, kā ātri atbrīvoties no stresa un trauksmes

Dzīvo gudri! 20.oktobris 2022
 
pexels.com
Mūsdienu steidzīgajā ritmā arvien vairāk cilvēku izjūt trauksmi un stresu. Tas nav nekas jauns. Stress un trauksme tiešā veidā ietekmē mūsu labsajūtu un tas nav nekas patīkams. Stresu var mazināt dažādos veidos, arī visai neparastos.

pexels.com

1. Sejas masāža

Ja pēkšņi izjūtat lielu stresu vai trauksmi, pavisam ātrs veids, kā no tā atbrīvoties, ir sejas masāža. Ar pirkstu galiņiem veiciet vieglu pulsāciju zonā starp uzacīm. Izdarot vieglu spiedienu šajā sejas zonā, jūs varēsiet atbrīvoties no stresa un trauksmes.

pexels.com

2. Masējiet auss ļipiņu

Vēl viens pavisam vienkāršs veids, kā mazināt stresu un trauksmi, ir masēt auss ļipiņu. Ar pirkstu galiņiem viegli, vairākas reizes saspiediet ausu ļipiņu.

pexels.com

3. Ēdiet auzu pārslas

Auzu pārslas ir ļoti veselīgs produkts. To uztura speciālisti iesaka teju visiem iekļaut uzturā, jo tas ir sātīgs un uzturvielām bagāts ēdiens. Tomēr tikai retais zin, ka, ēdot auzu pārslu putru, var samazināt stresu. Auzu pārslas satur daudz magnija un kālija, kas spēj pazemināt asinsspiedienu un tajā pašā laikā paaugstinā serotonīna līmeni. Ēdot auzu pārslu putru, jūs varat ne tikai kļūt mierīgāks, bet arī laimīgāks!

pexels.com

4. Apelsīna sula

C vitamīnam piemīt daudz plusu, tas ne tikai stiprina imūnsistēmu, bet var palīdzēt arī atbrīvoties no stresa. Reizēm augsts stresa līmens var būt saistīts ar C vitamīna deficītu organismā. Ja ikdienā patērēsiet produktus ar augstu C vitamīna daudzumu, iespējams, varēsiet kaut nedaudz samazināt trauksmi. Viens no pašiem vienkāršākajiem veidiem, kā uzņemt C vitamīnu, ir dzert apelsīnu sulu.

pexels.com

5. Košļājamā gumija

Košļājamā gumija sniedz ne tikai svaigu elpu, bet stresa pilnos brīžos var palīdzēt nomierināties. Pētījumos ir pierādīts, ka košļājot košļājamo gumiju tik tiešām samazinās stress un tajā pašā laikā mēs kļūstam mundrāki.

pexels.com

6. Sāls

Šis var šķist pavisam dīvaini, taču sāls uzbēršana uz mēles var mazināt trauksmi. Pielietojot šādu triku, jūs vienkārši novērsīsiet savu uzmanību no tā, kas jūs satrauc, jo domāsiet par nepatīkamo garšu mutē.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija