7 padomi, ko darīt, lai mājsaimniecības preces kalpotu ilgāk

Dzīvo gudri! 26.aprīlis 2023
 
pexels.com
Eksperti dalās ar septiņiem vērtīgiem trikiem, kā paildzināt mājsaimniecības preču mūžu jeb to, lai tās ilgāk kalpotu.

pexels.com

1. Sveces

Interesanti, bet ir veids, kā paildzināt sveču degšanas procesu. Tam jums ir nepieciešams sāls un zobu bakstāmais. Sāls pievienošana siltam vaskam, pēc sveces liesmas nopūšanas, var palēlināt tās degšanas procesu. Ieberiet siltajā sveces vaskā šķipsniņu sāls, iemaisiet to vaskā ar zobu bakstāmo un nākamreiz, kad aizdedzināsiet sveci, tā degs ilgāk.

pexels.com

2. Tualetes papīrs un papīra dvieļi

Izrādās, ka, lai taupītu tualetes papīru un neizmantotu to netieši vairāk nekā nepieciešams, svarīgi ir to saspiest. Iegādājoties tualetes papīru vai papīra dvieļu rulli, saspiediet to, lai tas iegūtu ovālveida formu. Šādā veidā jūs samazināsiet tā patēriņu, jo noplēsīsiet tik daudz papīra lapiņu, cik nepieciešams, nevis atritinoties rullim noplēsīsiet vairāk loksnes nekā jums vajadzīgs.

pexels.com

3. Panna

Eksperti iesaka, ka pirms jaunas pannas izmantošanas nepieciešams to speciāli apstrādāt, lai tā kalpotu ilgāk. Sākotnēni nepieciešams pannu nomazgāt ar siltu ziepjūdeni un pēc tam nosaulcīt. Tad nepieciešams uz pannas uzliet vienu ēdamkaroti eļļas un to kārtīgi izsmērēt pa visu pannas virsmu. Pēc tam svarīgi ir pannu uzkarsēt un tad atkal atdzesēt. Kad panna ir aukstam, tad ar papīra dvieli svarīgi ir noņemt nost atlikušo eļļas daudzumu. Tas arī viss - jūsu panna ir gatava lietošanai!

pexels.com

4. Milti

Milti ir viena no tām pārtikas precēm, kurām ir ilgs uzglabāšanas laiks. Tomēr, kā jau katra pārtikas prece, arī miltiem reiz beidzas derīguma termiņš. Ja vēlaties, lai milti tik ātri nesabojātos, tos ieteicams uzglabāt vēsā vietā. Ieberiet miltus hermētiski noslēgtā traukā un lieciet to saldētavā vai ledusskapī.

pexels.com

5. Skuvekļi

Eksperti izceļ, ka mitra un silta vide, piemēram, dušas kabīne, ir vissliktākā vieta, kur turēt savus skuvekļus. Šādi skuveļi kļūs ātrāk truli un var sarūsēt. Šādu skuvekļu izmantošana var radīt izsitumus un ādas problēmas. Pēc katras skuvekļu izmantošanas reizes noskalojiet to, nosusiniet ar tīru dvieli un glabājie to sausā vietā, kur tam nepiekļūs klāt mitrums.

pexels.com

6. Ievārījuma burciņas

Lai ievārījums ilgāk saglabātos svaigs jeb uz tā tik ātri neparādītos pelējums, eksperti iesaka burciņas turēt skapī augšpēdus jeb ar vāciņu uz leju.

pexels.com

7. Džemperi

Teju ikkatram ir gadījies tā, ka izmazgājot džemperi tas ir sarāvies. Tas notiek brīžos, ja tos mazgājam pārlieku augstā temperatūrā. Lai džemperis atgūtu savu sākotnējo izskatu jeb izmēru, pamērcējiet to ūdenī, kuram pievienots klāt matu kondicionieris, pēc tam nedaudz to pastiepiet.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija