7 noderīgi triki, kas jāzina ikvienam, nakšņojot viesnīcās

Dzīvo gudri! 16.maijs 2023
 
unsplash.com
Viesnīcu darbinieki atklāj septiņus noslēpumus un trikus, kurus būtu jāzina ikvienam ceļotājam, kas izvēlas nakšņot viesnīcās.

unsplash.com

1. Pareizākais laiks, kad rezervēt viesnīcas numuriņu

Kā atklāj pieredzējuši viesnīcu darbinieki, tad cena par naktsmītni var mainīties teju katru dienu. Viss atkarīgs no tā vai vēlaties rezervēt numuriņu sezonas vai nesezonas laikā, kā arī būtisks faktors ir tam, vai tuvumā noris kāds liels un nozīmīgs pasākums. Eksperti iesaka, lai ietaupītu naudu, labāk viesnīcu numuriņu rezervēt pēc iespējas tuvāk tai dienai, kad vēlaties tur nakšņot, piemēram, vien vienu vai divas dienas pirms ierašanās. Tādējādi pastāv lielāka iespēja, ka par nakti viesnīcā varēsiet maksāt mazāk.

unsplash.com

2. Ko darīt, ja jūs neapmierina jūsu viesnīcas numuriņš?

Ja jūs rezervējot istabiņu esat izvēlējies numuriņu, piemēram, ar skatu uz jūru, bet tā vietā saņemat vien skatu uz būvlaukumu, jums ir tiesības pieprasīt citu numuriņu jeb tādu, kādu pasūtījāt un par to nav atsevišķi jāmaksā. Taču, ja jums neapmierina jūsu numuriņš subjektīvu iemeslu dēļ (piem., tas atrodas augšējā vai apakšējā stāvā), varat lūgt nevis pieprasīt numuriņa maiņu. Ja viesnīcā būs brīvas istabas, viesnīcu darbinieki jums var piedāvāt citas iespējas.

unsplash.com

3. Kā pareizi izvēlēties viesnīcu?

Reizēm trīszvaigžņu viesnīcas var būt daudz labākas par pieczvaigžņu naktsmītnēm. Eksperti iesaka izvēlēties viesnīcu balstoties uz citu cilvēku pieredzi, atsauksmēm nevis zvaigžņu skaitu.

unsplash.com

4. Vai drīkst ņemt līdzi uz mājam viesnīcas šampunu un citas higiēnas lietas?

Eksperti norāda, ka tas nav nekāds pārkāpums, ja nolemjat paņemt līdzi uz mājām vienreizlietojamos higiēnas līdzekļus, piemēram, dušas želeju, ziepes, šampūnu. Tieši tāpēc tie ir novietoti viesnīcu numuriņos, lai tos izmantotu. Tomēr neesiet nekaunīgi un, piemēram, neņemiet uz mājām halātus.

unsplash.com

5. Kā rezervēt viesnīcas numuriņu par vislētāko cenu?

Viesnīcu īpašnieki vēlas pārdot pēc iespējas vairāk numuriņus, lai viesnīca būtu regulāri pilna un tā nestu peļņu. Lai to panāktu, viesnīcas maksā dažādām tiešsaistes vietnēm par iespēju izvietot savu piedāvājumu. Ja vēlaties rezervēt viesnīcas numuriņu par vislētāko cenu, eksperti iesaka rezervāciju veikt viesnīcas mājaslapā vai zvanot uz reģistratūru.

unsplash.com

6. Kā pārliecināties, ka rezervētais viesnīcas numuriņš atbilst standartiem?

Lai izvairītos no vilšanās sajutās, ieejot viesnīcas numuriņā, iepriekš veiciet izpēti. Bieži vien realitātē situācija var atšķirties no fotogrāfijās redzētā. Viesnīcas tiešsaistē izvietos ļoti glītas un vilinošas fotogrāfijas, taču reizēm tās var būt maldinošas. Lai pārliecinātos par to, kā patiesi izskatās konkrētās viesnīcas numuriņi, meklējiet cilvēku atsauksmes. Reizēm ceļotāji mēdz dalīties ar naktsmītnes fotogrāfijām tiešsaistē.

unsplash.com

7. Kā pēdējā brīdi atcelt rezervāciju, nezaudējot iemaksāto naudu?

Bieži vien pēdējā brīdi, atceļot viesnīcas rezervāciju, jūs nevarat atgūt iemaksāto naudu. Lai izvairītos no šādas situācijas, naudas zaudēšanas, eksperti iesaka sekot līdzi šim vienkāršajam trikam. Nesteidziet atcelt rezervāciju, bet gan palūdziet, lai to pārceļ par nedēļu uz priekšu. Pēcāk, nākamajā dienā, atkārtoti zvaniet uz viesnīcas reģistratūru un atceliet rezervāciju. Šādi, iespējams, izvairīsieties no naudas pazaudēšanas.




Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija